Brânzoaice ca la bunica: Cum să faci poale-n brâu, ca odinioară

Pentru a prepara delicioasele brânzoaice sau poale-n brâu, trebuie să respectați cu atenție rețeta și să acordați o atenție deosebită atât aluatului, cât și umpluturii. Iată cum să pregătiți aceste delicii:

Ingrediente:

Aluat:

  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g zahăr
  • 600 g făină
  • 250 ml lapte
  • 3 g drojdie uscată
  • 4 ml esență de lămâie
  • Un praf de sare

Umplutură de brânză:

  • 550 g brânză de vaci proaspătă
  • 75 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 1 ou + 1 albuș
  • 2 linguri griș
  • 50 g stafide
  • 4 ml esență de lămâie
  • Un praf de sare

Pentru uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță lapte

Pregătire:

  1. Aluatul:
    • Cernați 500 g de făină într-un bol și faceți o gaură în centru.
    • Amestecați drojdia cu puțin zahăr și lapte cald, apoi turnați în gaura de făină.
    • În alt bol, amestecați ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, esența de lămâie și untul moale.
    • Combinați acest amestec cu drojdia activată și adăugați treptat făina rămasă și laptele cald.
    • Frământați aluatul pe masă, adăugând făină până când nu mai este lipicios.
    • Lăsați aluatul să crească la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.
  2. Umplutura de brânză:
    • Amestecați brânza cu oul, albușul, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și un praf de sare.
    • Adăugați grișul și stafidele hidratate, amestecând bine.
  3. Asamblare și coacere:
    • După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 12 bucăți.
    • Întindeți fiecare bucată de aluat în formă pătrată și puneți umplutura în centru.
    • Adunați colțurile aluatului în centru și înțepați ușor cu furculița.
    • Așezați brânzoaicele în tavă, acoperită cu hârtie de copt, la distanță între ele.
    • Lăsați-le să crească în tavă, ungeți-le cu ou și lapte, apoi coaceți-le la 180°C timp de 35-40 de minute.

Acum puteți savura aceste delicioase brânzoaice, ideale pentru o masă cu prietenii sau familia!