Bărbatul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale! Cum a reușit să fenteze munca

Carlo Cani a devenit subiect de conversație în Italia după ce a reușit să iasă la pensie fără să fi lucrat nici măcar o zi întreagă în subteran pentru compania minieră din Sardinia, unde s-a angajat în 1980.

Povestea sa este aproape incredibilă și a captat atenția publicului datorită ingeniozității sale în a evita munca timp de 26 de ani.

Cani a reușit să rămână în concediu medical, invocând cele mai diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, până la amnezie, hemoroizi și chiar claustrofobie.

A reușit să petreacă aproape trei decenii în concediu medical, cu complicitatea medicilor. El a recunoscut că deseori stătea acasă și asculta muzică jazz, preferând să evite munca în mină încă de la început.

„Am ajuns la vârsta pensionării fără să fi muncit cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine.

Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii, îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a povestit Cani cu sinceritate.

Istoria acestui miner „leneș” a provocat indignare în Italia, mai ales că a beneficiat de o pensie întreagă, în timp ce șomajul în țară se apropie de 50%. Mai mult, acest caz a adus în atenție și alte situații similare, precum cea a unui doctor din Sicilia care lucrase doar 15 zile într-o perioadă de 9 ani.