Recunoşti tânărul din imagine? A devenit celebru peste noapte în România, acum are puterea în mâinile sale

Deși a devenit cunoscut recent și aproape peste noapte, el este acum unul dintre cei mai influenți oameni din țară. Mulți îl văd ca pe un posibil succesor al lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, însă puțini îl recunosc în această imagine. Tânărul din fotografie probabil nu și-a imaginat vreodată ce viitor îl așteaptă.

Născut pe 7 februarie 1967, acest tânăr care se sprijinea de un vehicul militar a luptat în două dintre cele mai periculoase zone de conflict din lume: Afganistan și Irak.

La începutul anilor 2000, el era comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, cunoscut și sub numele de „Scorpionii Roșii”.

În septembrie 2019, cu ocazia ceremoniei de aniversare a 25 de ani de la înființarea Batalionului, generalul-locotenent Daniel Petrescu, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, a subliniat:

„Suntem conștienți de eforturile pe care le faceți zi de zi pentru a duce mai departe numele «Scorpionilor Roșii», un nume consacrat în misiunile din teatrele de operații și activitățile de instruire naționale și internaționale.”

Tânărul din imagine, surprins în timpul unei misiuni și publicat pe pagina de Facebook a jurnalistului Alexandru Căutiș, este nimeni altul decât Nicolae Ciucă.

În 2020, în plină criză generată de pandemia de Covid-19, Nicolae Ciucă a devenit premierul României, urmând demisia lui Victor Orban. Cu o carieră politică de doar patru ani, este acum considerat de mulți drept un posibil înlocuitor al lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.