Iată cum să pregătești o delicioasă prăjitură Raffaello, un desert savuros care îți va încânta gusturile!

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

  • 100 grame făină albă
  • 150 grame nucă de cocos (fulgi)
  • 6 albușuri
  • 250 grame zahăr pudră

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:

  • 1 litru lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • 2 pachete budincă de vanilie
  • 150 grame unt
  • Nucă de cocos pentru decor

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătirea blatului:
    • Se începe prin separarea albușurilor de gălbenușuri, apoi se bat spuma împreună cu zahărul adăugat treptat.
    • Se amestecă făina cu fulgii de nucă de cocos și se adaugă în amestecul de albușuri în mod gradual.
    • Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la aproximativ 160-170 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
    • În primele 10 minute, se coace aluatul la 180 de grade Celsius, apoi temperatura este redusă treptat. Pentru a verifica dacă aluatul este copt, se încearcă lipirea acestuia de tavă. Dacă nu se mai lipește, înseamnă că este gata!
  2. Prepararea cremei:
    • Încălziți laptele împreună cu gălbenușurile, apoi adăugați amestecul de praf de budincă și zahărul dizolvat în câteva linguri de lapte.
    • Amestecați până când obțineți o consistență mai groasă, având grijă să nu se lipească de fundul vasului.
    • După ce ați luat vasul de pe foc, lăsați-l câteva minute, apoi adăugați untul amestecat cu zahărul și continuați să amestecați până când untul este complet încorporat în cremă.
  3. Asamblarea prăjiturii:
    • Se întinde uniform crema peste întreaga suprafață a blatului și se presară cu nucă de cocos.
    • Apoi, se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, se taie în porții mai mici pentru a putea fi împărțită cu toată familia și apoi este gata de servit.

Spor la gătit și poftă bună! Această prăjitură Raffaello este perfectă pentru orice ocazie festivă sau pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi cu un desert delicios și suculent!