Iată cum să pregătești o delicioasă prăjitură Raffaello, un desert savuros care îți va încânta gusturile!
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
- 100 grame făină albă
- 150 grame nucă de cocos (fulgi)
- 6 albușuri
- 250 grame zahăr pudră
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
- 1 litru lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 grame zahăr
- 2 pachete budincă de vanilie
- 150 grame unt
- Nucă de cocos pentru decor
MOD DE PREPARARE:
- Pregătirea blatului:
- Se începe prin separarea albușurilor de gălbenușuri, apoi se bat spuma împreună cu zahărul adăugat treptat.
- Se amestecă făina cu fulgii de nucă de cocos și se adaugă în amestecul de albușuri în mod gradual.
- Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la aproximativ 160-170 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
- În primele 10 minute, se coace aluatul la 180 de grade Celsius, apoi temperatura este redusă treptat. Pentru a verifica dacă aluatul este copt, se încearcă lipirea acestuia de tavă. Dacă nu se mai lipește, înseamnă că este gata!
- Prepararea cremei:
- Încălziți laptele împreună cu gălbenușurile, apoi adăugați amestecul de praf de budincă și zahărul dizolvat în câteva linguri de lapte.
- Amestecați până când obțineți o consistență mai groasă, având grijă să nu se lipească de fundul vasului.
- După ce ați luat vasul de pe foc, lăsați-l câteva minute, apoi adăugați untul amestecat cu zahărul și continuați să amestecați până când untul este complet încorporat în cremă.
- Asamblarea prăjiturii:
- Se întinde uniform crema peste întreaga suprafață a blatului și se presară cu nucă de cocos.
- Apoi, se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore, se taie în porții mai mici pentru a putea fi împărțită cu toată familia și apoi este gata de servit.
Spor la gătit și poftă bună! Această prăjitură Raffaello este perfectă pentru orice ocazie festivă sau pentru a te răsfăța pe tine și pe cei dragi cu un desert delicios și suculent!