**Gabriela Cristea Împărtășește Rețeta Sa de Zacuscă cu Fasole**
Gabriela Cristea, cunoscută pentru activitatea sa din emisiunea „Mireasa – Capriciile Iubirii”, își delectează fanii nu doar cu aparițiile sale televizate, ci și cu pasiunea sa pentru gătit. Atunci când nu este în fața camerelor, prezentatoarea TV își petrece timpul în bucătărie, pregătind preparate delicioase pentru sezonul rece. Recent, Gabriela a dezvăluit rețeta sa personală de zacuscă, în care adaugă fasole pentru un gust special.
### Rețeta de Zacuscă cu Fasole a Gabrielei Cristea
**Ingrediente:**
– Vinete
– Ardei copți
– Roșii
– Ceapă
– Foi de dafin
– Ulei
– Piper
– Sare
– Fasole (pentru o variantă cu fasole)
**Mod de Preparare:**
Gabriela Cristea a ales să prepare zacusca într-un mod tradițional, la foc de lemne și într-un ceaun mare, având în vedere cantitatea generoasă pe care o prepară. Ea subliniază că nu există reguli stricte pentru proporțiile ingredientelor; fiecare poate ajusta rețeta după gustul propriu.
„Dacă preferați mai multe vinete, adăugați mai multe vinete, și dacă vă plac roșiile, puneți mai multe. Eu, personal, adaug o cantitate mare de ardei. De exemplu, pentru această rețetă am folosit aproximativ 7-8 kg de ardei copți și tocați, 10 kg de vinete, 3 kg de ceapă tocată și aproximativ 4 litri de roșii pasate. În plus, aveți nevoie de foi de dafin, ulei, piper și sare. Amestecăm toate ingredientele în oală, începând cu vinetele, și adăugăm uleiul treptat, în funcție de preferințe”, explică Gabriela.
Pentru a adăuga un twist la rețeta tradițională, Gabriela a preparat jumătate din zacuscă cu fasole. Ea a lăsat jumătate din zacuscă simplă și a adăugat fasole în cealaltă jumătate. Fasolea a fost înmuiată din timp, schimbată în mai multe ape și apoi fiartă.
„Fasolea se adaugă pentru a oferi un gust mai fin zacuscăi. După ce am adăugat fasolea, am lăsat preparatul să fiarbă încă 5 minute înainte de a-l pune în borcane. Borcanele, care au fost prealabil spălate și sterilizate, sunt umplute cu zacuscă fierbinte. Le-am așezat cu capacele în jos într-un pătura pentru a se răci lent, iar apoi le-am depozitat în cămară”, adaugă Gabriela.
Rețeta Gabrielei Cristea este un exemplu perfect de cum tradiția și inovația se pot întâlni în bucătărie, aducând un plus de savoare preparatelor de sezon.