Rețetă de Chec Rapid și Delicios

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 cană (200g) de zahăr
  • 1 cană (240ml) de lapte
  • 1/2 cană (120ml) de ulei
  • 2 căni (240g) de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Esență de vanilie (opțional)
  • Coajă rasă de lămâie sau portocală (opțional)

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
  2. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă și omogenă.
  3. Adăugați laptele și uleiul treptat, amestecând continuu.
  4. Incorporați făina și praful de copt treptat, amestecând până la omogenizare. Puteți adăuga și esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie/orange pentru aromă.
  5. Turnați compoziția rezultată în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este copt și auriu pe deasupra.
  6. Verificați coacerea introducând o scobitoare în mijlocul checului; dacă iese curată, checul este gata.
  7. Lăsați checul să se răcească în formă timp de 10-15 minute înainte de a-l scoate și a-l tăia în felii.
  8. Savurați acest delicios chec simplu și rapid alături de cei dragi sau ca desert pentru ocaziile speciale!

Poftă bună!

Rețetă de Chec cu Ciocolată

Ingrediente:

  • 200g ciocolată neagră (cu minimum 70% cacao)
  • 3 ouă
  • 1 cană (200g) zahăr
  • 1 cană (240ml) lapte
  • 1/2 cană (120ml) ulei
  • 2 căni (240g) făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de vanilie (opțional)
  • O lingură de cacao pudră (opțională, pentru un gust mai intens de ciocolată)
  • Sare (opțional, pentru a scoate în evidență aroma de ciocolată)

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
  2. Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când pentru a se omogeniza.
  3. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
  4. Adăugați laptele și uleiul treptat, continuând să amestecați.
  5. Incorporați făina, praful de copt și esența de vanilie în compoziție, amestecându-le bine.
  6. Adăugați ciocolata topită și cacaoa pudră (dacă folosiți), amestecând până când toate ingredientele sunt perfect integrate.
  7. Dacă doriți, puteți adăuga o pătrime de linguriță de sare pentru a scoate în evidență aroma de ciocolată.
  8. Turnați compoziția în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este copt și auriu pe deasupra.
  9. Verificați coacerea cu o scobitoare; dacă iese curată, checul este gata.
  10. Lăsați checul să se răcească în formă timp de 10-15 minute înainte de a-l scoate și a-l tăia în felii.
  11. Savurați acest delicios chec cu ciocolată alături de cei dragi pentru o experiență deosebită!

Poftă bună!