Rețetă de Chec Rapid și Delicios
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană (200g) de zahăr
- 1 cană (240ml) de lapte
- 1/2 cană (120ml) de ulei
- 2 căni (240g) de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- Esență de vanilie (opțional)
- Coajă rasă de lămâie sau portocală (opțional)
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
- Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă și omogenă.
- Adăugați laptele și uleiul treptat, amestecând continuu.
- Incorporați făina și praful de copt treptat, amestecând până la omogenizare. Puteți adăuga și esență de vanilie sau coajă rasă de lămâie/orange pentru aromă.
- Turnați compoziția rezultată în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este copt și auriu pe deasupra.
- Verificați coacerea introducând o scobitoare în mijlocul checului; dacă iese curată, checul este gata.
- Lăsați checul să se răcească în formă timp de 10-15 minute înainte de a-l scoate și a-l tăia în felii.
- Savurați acest delicios chec simplu și rapid alături de cei dragi sau ca desert pentru ocaziile speciale!
Poftă bună!
Rețetă de Chec cu Ciocolată
Ingrediente:
- 200g ciocolată neagră (cu minimum 70% cacao)
- 3 ouă
- 1 cană (200g) zahăr
- 1 cană (240ml) lapte
- 1/2 cană (120ml) ulei
- 2 căni (240g) făină
- 1 linguriță praf de copt
- Esență de vanilie (opțional)
- O lingură de cacao pudră (opțională, pentru un gust mai intens de ciocolată)
- Sare (opțional, pentru a scoate în evidență aroma de ciocolată)
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec cu unt sau ulei.
- Topiți ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când pentru a se omogeniza.
- Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
- Adăugați laptele și uleiul treptat, continuând să amestecați.
- Incorporați făina, praful de copt și esența de vanilie în compoziție, amestecându-le bine.
- Adăugați ciocolata topită și cacaoa pudră (dacă folosiți), amestecând până când toate ingredientele sunt perfect integrate.
- Dacă doriți, puteți adăuga o pătrime de linguriță de sare pentru a scoate în evidență aroma de ciocolată.
- Turnați compoziția în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când checul este copt și auriu pe deasupra.
- Verificați coacerea cu o scobitoare; dacă iese curată, checul este gata.
- Lăsați checul să se răcească în formă timp de 10-15 minute înainte de a-l scoate și a-l tăia în felii.
- Savurați acest delicios chec cu ciocolată alături de cei dragi pentru o experiență deosebită!
Poftă bună!