Un astfel de platou de legume nu este doar convenabil si practic, ci si foarte gustos: deschizi un borcan si imediat aroma unei salate de legume proaspete, foarte apetisante, de vara se imprastie prin casa. Pentru gatit veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

castraveti 1 kg;
rosii 1 kg;
morcovi,
ardei dulci,
ceapa si varza 300 g fiecare;
marar ciorchine;

sare, 2 linguri;
zahar, 100 g;
ulei vegetal, 150 ml;
otet, 70%, 1 lingura.

Mod de preparare: Puteti taia toate legumele in aceeasi dimensiune si forma ca de obicei pentru salate. Varza, desigur, tocata marunt. Amestecati legumele si adaugati marar tocat marunt, la care puteti adauga si patrunjel si alte ierburi.

Se imbraca salata cu otet, ulei vegetal, sare si zahar, se amesteca. Se acopera salata si se lasa 3 ore, amestecand din cand in cand. Asezam salata in borcane curate, nu o compactam mult si completam cu sucul care a iesit in evidenta in timpul procesului de murare.

Acoperim borcanele cu capace si le punem intr-o cratita, dupa ce coboram un prosop in ea. Se toarna apa calduta in tigaie si se sterilizeaza borcanele de 500 g pentru aproximativ 25 de minute din momentul in care apa fierbe. Rasucim capacele, intoarcem borcanele si acoperim cu un prosop. Cand borcanele s-au racit, le transferam in camara sau in subsol.