Pentru a prepara delicioasa prăjitură Lulu, trebuie să ai la îndemână următoarele ingrediente pentru blat:
- 150 ml lapte
- 100 ml ulei
- 100 g unt
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 120 g făină
- 1 plic praf de copt
- 70 g griș
- 55 g cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- sare
Pentru crema de mascarpone și caramel, vei avea nevoie de:
- 400 g cremă caramel
- 1 lingură extract de vanilie
- 250 g brânză mascarpone
- 250 ml smântână
Procedeul de preparare este destul de simplu:
- Începe prin a separa gălbenușurile de albușuri. Bate gălbenușurile spumă într-un vas și adaugă sarea, zahărul vanilat, jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul și untul topit, amestecând bine.
- Adaugă făina cernută, praful de copt, grișul, cacaoa și laptele în amestecul de gălbenușuri și amestecă totul foarte bine.
- Separat, bat albușurile spumă într-un bol și adaugă restul de zahăr și pudra de cacao. Amestecă bine și toarnă spuma rezultată în amestecul de gălbenușuri, mixând până la omogenizare.
- Toarnă jumătate din amestecul rezultat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace la temperatura de 175 de grade Celsius timp de 12 minute. Repetă procesul pentru restul de aluat.
- Într-un vas separat, amestecă brânza mascarpone cu crema caramel, adaugă smântâna bătută și esența de vanilie, mixând bine.
- Taie cele două blaturi în două foi egale și tapetează-le cu crema pregătită anterior. Asamblează prăjitura și decorează cu fulgi de ciocolată și miez de nucă.
- Pune prăjitura la frigider peste noapte pentru a se întări și pentru a se îmbina aromele în mod corespunzător.
Cu siguranță, această prăjitură Lulu va fi un succes la orice ocazie și nu îi va rezista niciun musafir!