Pentru a prepara delicioasa prăjitură Lulu, trebuie să ai la îndemână următoarele ingrediente pentru blat:

  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt
  • 8 ouă
  • 250 g zahăr
  • 120 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 70 g griș
  • 55 g cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • sare

Pentru crema de mascarpone și caramel, vei avea nevoie de:

  • 400 g cremă caramel
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 ml smântână

Procedeul de preparare este destul de simplu:

  1. Începe prin a separa gălbenușurile de albușuri. Bate gălbenușurile spumă într-un vas și adaugă sarea, zahărul vanilat, jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul și untul topit, amestecând bine.
  2. Adaugă făina cernută, praful de copt, grișul, cacaoa și laptele în amestecul de gălbenușuri și amestecă totul foarte bine.
  3. Separat, bat albușurile spumă într-un bol și adaugă restul de zahăr și pudra de cacao. Amestecă bine și toarnă spuma rezultată în amestecul de gălbenușuri, mixând până la omogenizare.
  4. Toarnă jumătate din amestecul rezultat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coace la temperatura de 175 de grade Celsius timp de 12 minute. Repetă procesul pentru restul de aluat.
  5. Într-un vas separat, amestecă brânza mascarpone cu crema caramel, adaugă smântâna bătută și esența de vanilie, mixând bine.
  6. Taie cele două blaturi în două foi egale și tapetează-le cu crema pregătită anterior. Asamblează prăjitura și decorează cu fulgi de ciocolată și miez de nucă.
  7. Pune prăjitura la frigider peste noapte pentru a se întări și pentru a se îmbina aromele în mod corespunzător.

Cu siguranță, această prăjitură Lulu va fi un succes la orice ocazie și nu îi va rezista niciun musafir!