Pregătirea unei Delicii: Prăjitura cu Nucă și Cremă de Ouă
Ingrediente pentru blat:
- 250 g miez de nucă măcinat
- 2 linguri cu vârf de făină
- 6 albușuri
- 210 g zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 120 g zahăr
- 2 linguri de lapte
- 70 g ciocolată albă sau fulgi de ciocolată albă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare:
- Pregătirea blatului de nucă:
- Amestecați miezul de nucă cu făina.
- Separat, mixați cele 6 albușuri până se formează o spumă ușoară și încep să crească în volum. Adăugați treptat zahărul în timpul mixării și continuați până obțineți o spumă tare și albă.
- Incorporați amestecul de nucă peste spuma de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
- Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția în tava, întinzând-o uniform.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și coaceți blatul pentru aproximativ 30 de minute, până devine auriu. După coacere, lăsați-l să se răcească în tava.
- Pregătirea cremei:
- Mixați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o spumă.
- Adăugați 2 linguri de lapte la temperatura camerei și continuați să mixați până se omogenizează.
- Transferați compoziția într-un bol metalic și fierbeți-o la bain marie, amestecând încontinuu.
- Când începe să se îngroașe, adăugați ciocolata albă ruptă în bucăți sau fulgii de ciocolată, și esența de vanilie. Continuați amestecarea până când ciocolata se topește complet.
- După ce crema s-a răcit, adăugați untul la temperatura camerei și mixați până obțineți o consistență fină.
- Întindeți crema uniform peste blatul de nucă, decorați cu miez de nucă și lăsați la frigider pentru 3-4 ore înainte de servire.
Sper să vă bucurați de această prăjitură minunată și să vă fie de folos în bucătărie! Poftă bună și spor la gătit!