Pregătirea unei Delicii: Prăjitura cu Nucă și Cremă de Ouă

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g miez de nucă măcinat
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 6 albușuri
  • 210 g zahăr

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 120 g zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • 70 g ciocolată albă sau fulgi de ciocolată albă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g unt cu 80% grăsime

Mod de preparare:

  1. Pregătirea blatului de nucă:
    • Amestecați miezul de nucă cu făina.
    • Separat, mixați cele 6 albușuri până se formează o spumă ușoară și încep să crească în volum. Adăugați treptat zahărul în timpul mixării și continuați până obțineți o spumă tare și albă.
    • Incorporați amestecul de nucă peste spuma de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
    • Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția în tava, întinzând-o uniform.
    • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și coaceți blatul pentru aproximativ 30 de minute, până devine auriu. După coacere, lăsați-l să se răcească în tava.
  2. Pregătirea cremei:
    • Mixați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o spumă.
    • Adăugați 2 linguri de lapte la temperatura camerei și continuați să mixați până se omogenizează.
    • Transferați compoziția într-un bol metalic și fierbeți-o la bain marie, amestecând încontinuu.
    • Când începe să se îngroașe, adăugați ciocolata albă ruptă în bucăți sau fulgii de ciocolată, și esența de vanilie. Continuați amestecarea până când ciocolata se topește complet.
    • După ce crema s-a răcit, adăugați untul la temperatura camerei și mixați până obțineți o consistență fină.
    • Întindeți crema uniform peste blatul de nucă, decorați cu miez de nucă și lăsați la frigider pentru 3-4 ore înainte de servire.

Sper să vă bucurați de această prăjitură minunată și să vă fie de folos în bucătărie! Poftă bună și spor la gătit!