Astăzi vă provoc să descoperiți magia unei prăjituri cu mere ce vă va duce într-o călătorie culinară inedită. Un deliciu simplu, în stilul tradițional de acasă, cu o textură pufoasă și ingrediente banale, dar care vă vor aduce aminte de vremurile copilăriei.
INGREDIENTE
- 300 grame de făină
- 300 grame de zahăr
- 150 ml de ulei
- 5 ouă
- O linguriță de praf de copt
- Coajă rasă de lămâie și portocală
- Extract de vanilie
- 1 kilogram de mere
- Un vârf de cuțit de scorțișoară
MOD DE PREPARARE
- În primul rând, separați albușurile de gălbenușuri și bateți-le până obțineți o spumă consistentă, adăugând puțină sare.
- În alt vas, amestecați gălbenușurile cu uleiul, zahărul, vanilia și coaja rasă de lămâie și portocală.
- Treptat, adăugați amestecul de gălbenușuri peste albușurile bătute, apoi incorporați făina și praful de copt.
- Curățați merele de coajă și semințe, tăiați-le în bucăți potrivite și amestecați-le cu scorțișoara.
- Adăugați merele tăiate peste compoziția de aluat și amestecați ușor.
- Ungeți o tavă cu unt și turnați compoziția în ea. Coaceți la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. Pentru a verifica dacă este coaptă, folosiți testul scobitorii.
- Odată ce s-a răcit, puteți presăra prăjitura cu zahăr vanilat pentru un plus de aromă.
Și gata! Aveți acum o rețetă simplă și ușor de urmat pentru o plăcintă cu mere delicioasă.
Poftă bună și spor la gătit reteta de placintă cu mere!