Niciodată nu poți da greș cu gogoșile – cu cât sunt mai pufoase și mai aromate, cu atât se mănâncă mai repede!
Iată de ce aveți nevoie:
– 200 ml lapte cald
– 100 ml apă caldă
– 11 g drojdie uscată
– 1 lingură zahăr granulat
– 1 linguriță sare
– 1 lingură unt
– 1 ou
– 4 căni de făină
– ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnați apa caldă și adăugați drojdia și zahărul. Amestecați bine și acoperiți cu o cârpă de bumbac. Lăsați să stea 10 minute pentru a activa drojdia.
2. Adăugați un pahar de lapte la drojdia spumoasă. Apoi adăugați oul și amestecați bine.
3. În acest moment, adăugați treptat făina – mai întâi adăugați 4 căni în porții. Dacă este necesar, adăugați mai multă făină. Amestecați, apoi formați un aluat neted cu mâinile și acoperiți-l cu folie alimentară.
4. Lăsați aluatul să crească până își dublează volumul, aproximativ 45 de minute.
5. Pe o masă presărată cu făină, împărțiți aluatul în 2 părți mai groase și tăiați-le aproximativ în aceleași bucăți, pe care apoi le rulați. Apoi faceți o gaură în mijlocul fiecărui con folosind degetul.
6. Într-o tigaie, încingeți o cantitate generoasă de ulei. Prăjiți gogoșile pe ambele părți până devin aurii.
SFAT: Pentru a preveni absorbția excesivă de ulei în gogoși, adăugați o bucățică de unt în uleiul de prăjit.
Poftă bună!