Ador carnea de pește, dar întâmpin o mică dificultate: nu suport să curăț oasele, nu sunt pricepută și nu vreau ca bucuria de a mânca pește să fie umbrită de chinul curățării oaselor. De mică, mama ne pregătea macrou, deoarece avea puține oase, era mai accesibil ca preț și gustos. Astăzi îți propun o rețetă delicioasă cu macrou în sos de roșii, care cu siguranță îți va face degetele să-ți lingi de plăcere!

Ingrediente:
– 4 bucăți de macrou
– 4 linguri de ulei
– o bucată de lămâie
– 4 bucăți de roșii (pulpa pasată)
– piper și sare după gust
– 150 ml apă
– o linguriță de amidon
– 2-3 fire de pătrunjel
– o bucată de ceapă roșie

Cum se prepară? Peștele se spală, se curăță de intestine și se porționează în bucăți potrivite. Lămâia se taie felii subțiri și se introduce în fiecare bucată de pește. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei timp de 2-3 minute. Apoi adăugăm pulpa de roșii și continuăm să fierbem maxim 10 minute.

Sosul obținut se amestecă cu amidonul dizolvat în apă. Adăugăm sare, piper după gust, apoi îl turnăm într-o tavă. Așezăm bucățile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit (la 160 de grade Celsius) pentru 25-30 de minute. Se presară cu pătrunjel mărunt și se servește. Poftă bună!