Gigi Becali, audiat de CNA în scandalul cu Realitatea Plus: „Dacă voi avea ocazia să-i distrug, o voi face!” – Cerere surprinzătoare din partea latifundiarului
Gigi Becali, om de afaceri și deputat AUR, s-a prezentat joi la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru a oferi explicații în contextul conflictului său cu postul Realitatea Plus. Vizibil deranjat de afirmațiile pe care le consideră jignitoare la adresa sa și a familiei, difuzate în mod repetat de televiziune, Becali a cerut anterior suspendarea emisiei postului.
Ajuns în fața Consiliului, Becali a surprins pe toată lumea solicitând ca eventuala sancționare a Realitatea Plus să fie amânată până după turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Solicitarea sa a fost privită cu suspiciune de către unii membri CNA, care au considerat că ar putea fi vorba despre o tentativă de „clemență politică”.
Întrebat dacă ar putea accepta un „armistițiu” cu postul TV, în contextul în care acesta îl susține pe George Simion în campanie, Becali a reacționat vehement:
„Eu nu fac armistițiu cu ei. Ce-au făcut cu fata mea nu voi ierta niciodată. Dacă o să am ocazia să-i distrug, o să-i distrug!” – a declarat el, potrivit Pagini de Media.
Mai mult, Becali a insinuat că ar exista influențe politice sau intervenții venite „de sus”, menite să protejeze postul Realitatea Plus:
„Mi-a spus un șef de-al dumneavoastră, pe hol, că sunt intervenții de sus. Nu la voi, la șefii voștri.”
Afirmațiile sale au stârnit reacții imediate în rândul membrilor CNA. Georgică Severin a luat cuvântul, vizibil iritat:
„Singurul meu șef sunt eu. Afirmațiile cu «șefii» mă deranjează profund.”
La rândul său, Mircea Toma a criticat atât solicitarea de amânare, cât și tonul intervenției lui Becali:
„Nu există temei legal pentru a cere amânarea sancționării. Este o solicitare cu conotații politice. Nu petentul stabilește ritmul în care luăm decizii.”
Totuși, Georgică Severin a considerat că Becali nu este pregătit să-și susțină în mod coerent plângerea și că ar avea nevoie de timp pentru a-și întări argumentele, sugerând că cererea de amânare poate fi interpretată ca o solicitare de echilibru și nu o presiune politică.
În final, majoritatea membrilor CNA au votat în favoarea amânării dezbaterii, fără a indica o dată exactă pentru reluarea discuției. Doar Mircea Toma și Dorina Rusu s-au opus.