Unii dintre sportivii români care se pregătesc pentru Olimpiada de la Paris 2024 au diete foarte variate. Iată ce consumă câțiva dintre aceștia înainte și după antrenamente:
**David Popovici: Dieta unui înotător de top**
David Popovici, câștigătorul medaliei de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 29 iulie 2024, este cunoscut pentru regimul său alimentar atent. Înotătorul de 19 ani consumă zilnic lactate, iar la micul dejun, preferă un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, cu adăugiri ocazionale de curmale și migdale. După antrenamente, David se răsfață cu un sandviș din pâine integrală cu unt, cașcaval bio, și șuncă de porc mangalița, însoțit de lapte cu scorțișoară, ovăz și miere. El evită pâinea albă și produsele de tip fast-food. „Mâncarea mea preferată e cea pe care o consum după antrenamente intense, când simt că am muncit din greu. E important să mănânci imediat după efort“, spune David.
**Bernadette Szocs: Carnea în centrul dietei**
Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă și calificată pentru Olimpiada de la Paris, nu își imaginează o zi fără carne. La 29 de ani, sportiva își gătește singură mesele, de multe ori între antrenamente. „Gătesc de două ori pe zi și iubesc să o fac. Fără carne nu pot trăi, deoarece îmi oferă energia necesară pentru antrenamente“, mărturisește Szocs, adăugând că bunica ei a învățat-o multe rețete.
**Bianca Ghelber: Cereale pentru energie**
Pentru Bianca Ghelber, sportiva română care participă la proba de aruncare a ciocanului, cerealele sunt esențiale. La micul dejun, Bianca optează pentru combinații de cereale, fructe și semințe, pentru a-și menține energia și vitalitatea necesare pregătirii pentru competiții.
Unii dintre sportivii români care se pregătesc pentru Olimpiada de la Paris 2024 au diete foarte variate. Iată ce consumă câțiva dintre aceștia înainte și după antrenamente:
**David Popovici: Dieta unui înotător de top**
David Popovici, câștigătorul medaliei de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 29 iulie 2024, este cunoscut pentru regimul său alimentar atent. Înotătorul de 19 ani consumă zilnic lactate, iar la micul dejun, preferă un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz, cu adăugiri ocazionale de curmale și migdale. După antrenamente, David se răsfață cu un sandviș din pâine integrală cu unt, cașcaval bio, și șuncă de porc mangalița, însoțit de lapte cu scorțișoară, ovăz și miere. El evită pâinea albă și produsele de tip fast-food. „Mâncarea mea preferată e cea pe care o consum după antrenamente intense, când simt că am muncit din greu. E important să mănânci imediat după efort“, spune David.
**Bernadette Szocs: Carnea în centrul dietei**
Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă și calificată pentru Olimpiada de la Paris, nu își imaginează o zi fără carne. La 29 de ani, sportiva își gătește singură mesele, de multe ori între antrenamente. „Gătesc de două ori pe zi și iubesc să o fac. Fără carne nu pot trăi, deoarece îmi oferă energia necesară pentru antrenamente“, mărturisește Szocs, adăugând că bunica ei a învățat-o multe rețete.
**Bianca Ghelber: Cereale pentru energie**
Pentru Bianca Ghelber, sportiva română care participă la proba de aruncare a ciocanului, cerealele sunt esențiale. La micul dejun, Bianca optează pentru combinații de cereale, fructe și semințe, pentru a-și menține energia și vitalitatea necesare pregătirii pentru competiții.