Descoperire uluitoare a lui Piedone într-un abator din Popești-Leordeni. Reacția șefului ANPC: „Este incredibil!”

Control ANPC la un abator din Popești-Leordeni: Descoperiri alarmante și reacția lui Piedone

Un control recent efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la abatorul Picofarm SRL din Popești-Leordeni a scos la iveală nereguli grave. Inspectorii au identificat multiple deficiențe majore privind respectarea normelor sanitare și de igienă specifice industriei cărnii, ceea ce a dus la aplicarea unor sancțiuni ferme.

În contextul intensificării inspecțiilor la diverse unități economice, Cristian Popescu Piedone, șeful ANPC, cunoscut pentru controalele sale stricte, a participat personal la această acțiune. Iată ce a descoperit Piedone la fața locului!

Deficiențe majore descoperite în abator

Raportul de control arată că linia de sacrificare a porcilor prezenta probleme serioase: echipamentele erau întreținute necorespunzător, cârligele erau oxidate și murdare, iar conveiorul destinat colectării intestinelor era acoperit de straturi consistente de murdărie. Inspectorii au constatat și că pereții erau murdari, cu vopsea exfoliată și rugină extinsă pe suprafețe mari, iar panourile sandwich din interior erau desprinse, sporind riscul contaminării produselor alimentare. „Pereții ăștia… nu-mi vine să cred! Abator… Pământ, sânge… ce e aici? Genocid,” a exclamat Piedone, șocat de cele văzute.

În zona de asomare și opărire, situația era la fel de gravă: acumulări masive de murdărie și rugină, chiuvete deteriorate și insalubre, iar bazinul de opărire și deplilare era complet neigienizat, cu depuneri groase de reziduuri. Nici zona de depozitare a cărnii și carcaselor nu a fost ocolită de probleme: pavimentul era ciobit și murdar, pereții prezentau exfolieri, iar ușile erau afectate de coroziune severă, toate acestea punând în pericol siguranța alimentară.

Sancțiuni și măsuri drastice

În urma acestor constatări, operatorul economic a fost amendat cu 25.000 de lei și a primit măsura de suspendare temporară a activității. De asemenea, au fost aplicate sigilii ANPC pentru a bloca orice tentativă de continuare a activității până la remedierea tuturor deficiențelor.

Acest control face parte dintr-o amplă campanie de verificări desfășurată de ANPC, menită să asigure respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară, protejând astfel sănătatea consumatorilor.