Pentru a pregăti crema albă ca zăpada, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g friscă lichidă
  • 150 g cremă mascarpone
  • 2 linguri cu vârf de zahăr pudră
  • Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • Zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 3 foi de gelatină
  • 2 linguri de apă caldă

Iată cum să prepari această delicioasă cremă:

Înmuiați foile de gelatină în apă caldă timp de aproximativ 10 minute până se hidratează complet.

Într-un bol mare, amestecați frisca lichidă cu zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie.

Adăugați foile de gelatină hidratată și scursă de apă și amestecați bine.

Folosind un mixer electric la viteză medie, mixați compoziția timp de 1-2 minute până obțineți o cremă fină și omogenă.

Adăugați treptat crema mascarpone în compoziție și continuați să mixați până când este complet incorporată.

Puneți crema obținută la rece până la momentul folosirii. O puteți servi în cupe de înghețată ca desert cu fructe proaspete sau puteți folosi pentru umplerea torturilor și prăjiturilor cu foi.

Această cremă este versatilă și delicioasă, iar aroma subtilă de lămâie îi conferă un gust proaspăt și răcoritor. Poftă bună și spor la gătit!