Alberto Guță, surpriza serii la „Chefi la cuțite”! Fiul lui Nicolae Guță a impresionat jurații cu preparatul său și a vorbit deschis despre relația cu celebrul manelist
Ediția din 31 martie 2025 a emisiunii „Chefi la cuțite” a adus în fața telespectatorilor un concurent cu un nume bine cunoscut în lumea muzicii: Alberto Guță, fiul celebrului manelist Nicolae Guță. La doar 18 ani, tânărul a venit în fața celor patru chefi nu doar pentru a-și demonstra abilitățile culinare, ci și pentru a-și spune povestea – una care îmbină muzica, familia și ambiția de a reuși pe propriile forțe.
Un preparat clasic, dar savuros: friptură de vită cu piure de cartofi și sparanghel
Alberto s-a prezentat în fața chefilor cu un preparat gătit des de el acasă: o friptură de vită, servită alături de un piure cremos de cartofi și sparanghel sotat. În timp ce își aștepta verdictul, tânărul a recunoscut că emoțiile au fost intense, însă a avut încredere în ceea ce a pregătit, susținut din culise de iubita sa, care i-a fost alături pe tot parcursul experienței.
„Sunt fiul lui Nicolae Guță – nu e ușor să porți acest nume”
Pe lângă pasiunea pentru gătit, Alberto a vorbit sincer despre relația pe care o are cu tatăl său. Deși a fost crescut de mama sa, influența lui Nicolae Guță în viața lui este una puternică și constantă. Tânărul a povestit cât de mult îl respectă și cât de mult își dorește să ducă mai departe, cu demnitate, numele tatălui său.
„Sunt fiul lui Nicolae Guță. Nu e ușor să porți acest nume, pentru că trebuie să fii la înălțimea lui. Dar sunt recunoscător că am moștenit de la el dragostea pentru muzică. A muncit pentru ca noi, copiii lui, să avem o viață frumoasă. Suntem 13 frați – o adevărată echipă de fotbal! Ne înțelegem bine, ne iubim, suntem uniți. Tata nu e dur, dar e exigent. Nu acceptă să repeți aceeași greșeală. Are o influență mare asupra mea. Uneori simt că e acolo, deasupra mea, și că trebuie să fiu atent la fiecare pas”, a mărturisit cu emoție Alberto Guță.
O copilărie între muzică și exigență
Talentul artistic nu este o întâmplare în familia Guță. Alberto a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă și a urmat o școală de muzică, ghidat de dorința de a deveni mai bun și de a-și construi propriul drum în lumea artistică. La un moment dat, a urcat pe scenă alături de tatăl său, într-o experiență pe cât de intensă, pe atât de formativă.
„Aveam vreo 5-6 ani când m-am apucat de pian. Apoi am mers la școală de muzică și totul a devenit serios. Am cântat cu tata aproape un an – am mers împreună la foarte multe cântări. A fost o perioadă grea, dar frumoasă. Emoțiile cele mai mari nu erau pentru public, ci pentru el. Când urcam pe scenă cu tata, simțeam că nu-mi permit să greșesc. Dormeam trei ore și apoi cântam de parcă aș fi fost odihnit. E un ritm dur, e un sport de anduranță să ții pasul cu el. Dar am învățat enorm”, a povestit tânărul.
Muzica și bucătăria – două pasiuni care îl definesc
Chiar dacă muzica rămâne pe primul loc în viața sa, participarea la „Chefi la cuțite” a fost o ocazie specială pentru Alberto să arate o altă latură a sa. Gătitul este o pasiune pe care o explorează cu entuziasm, iar faptul că s-a aflat în fața celor mai apreciați chefi din România l-a motivat să își dea toată silința.
Un tânăr cu ambiții mari și rădăcini puternice
Alberto Guță a demonstrat că dincolo de numele pe care îl poartă, are personalitate, modestie și dorință sinceră de a evolua. Cu un tată celebru în spate, dar și cu o mamă care l-a crescut cu grijă, Alberto pare hotărât să-și clădească propriul drum – fie pe scenă, fie în bucătărie.
Ediția din 31 martie a emisiunii „Chefi la cuțite” a fost una memorabilă, iar apariția lui Alberto Guță a adus nu doar un preparat gustos în farfurii, ci și o poveste de viață sinceră, emoționantă și plină de lecții.