### Rețetă de Clătite Pufoase

**Ingrediente:**

– 1 lingură de zahăr
– 4 linguri de ulei
– 2 căni de făină
– 2 căni de lapte
– 4 ouă
– 2 linguri de amidon
– 1 cană de apă fierbinte
– Esență de vanilie
– 1 praf de sare

**Instrucțiuni:**

1. Începe prin a bate ouăle cu zahărul, adăugând esența de vanilie și un praf de sare. Continuă să amesteci, apoi adaugă laptele și uleiul, amestecând în continuare până la omogenizare.

2. Adaugă amidonul, urmat de apa fierbinte. Amestecă bine pentru a obține o compoziție netedă și pufoasă.

3. Încorporează făina treptat pentru a evita formarea cocoloașelor și amestecă până la omogenizare.

4. Încălzește o tigaie unsă cu ulei și începe să gătești clătitele, turnând câte o porție din compoziție.

5. După ce clătitele sunt gata, le poți umple cu ingredientele preferate. Sunt extrem de delicioase!

**Poftă bună!**

### Încercați și:

**Plăcintă cu Cremă de Brânză și Biscuiți**

**Ingrediente:**

– 1 pachet jeleu de lămâie
– 1 cană apă fierbinte
– 3 căni de biscuiți Graham mărunțiți
– 1/2 cană unt topit
– 1 pachet cremă de brânză
– 1 cană zahăr
– 4 linguri suc de lămâie
– 1 cutie de lapte condensat rece

**Mod de preparare:**

1. Dizolvă jeleul în apa fierbinte într-un bol mediu. Lasă să se răcească timp de 5-10 minute, până începe să se îngroașe.

2. Într-un alt bol, amestecă 3/4 cană din biscuiții mărunțiți cu untul topit. Presară amestecul obținut în partea de jos a unei tăvi de 9×13 inch, lăsând restul de biscuiți pentru decor.

3. Bate laptele condensat până devine spumos, timp de 2-4 minute.

4. Într-un bol mare, amestecă crema de brânză cu zahărul și sucul de lămâie până devine netedă. Adaugă jeleul răcit și amestecă ușor, apoi incorporează spuma de lapte condensat.

5. Răspândește crema uniform peste biscuiții din tavă și presară deasupra restul de biscuiți.

6. Acoperă tava cu folie alimentară și lasă la frigider timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte. După ce s-a răcit bine, taie plăcinta în porții și servește.

**Poftă bună!**