Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru a pregăti această delicioasă dulceață de căpșuni:
- 1 kg de căpșuni proaspete
- 1 kg de zahăr granulat
- Zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare:
- Începeți spălând căpșunile și îndepărtându-le frunzele.
- Într-un castron mare, turnați jumătate din cantitatea de zahăr, apoi acoperiți căpșunile cu acesta și adăugați cealaltă jumătate de zahăr deasupra.
- Lăsați căpșunile să stea în zahăr timp de aproximativ 1 oră, apoi amestecați ușor cu o lingură de lemn.
- Puneți castronul pe aragaz și încălziți amestecul, amestecând până când tot zahărul se dizolvă complet.
- Continuați să amestecați ușor, de jos în sus, pentru a nu zdrobi fructele. În aproximativ 5 minute, veți obține un sirop din zahăr și suc, iar acesta este momentul potrivit pentru a scoate căpșunile de pe foc.
- Nu vă faceți griji în legătură cu spuma care se formează în timpul gătitului, nu trebuie să o îndepărtați.
- Pregătiți borcanele sterilizate și lăsați siropul să mai fiarbă încă o dată, gătindu-l timp de încă 5 minute la foc mic.
- Înainte de a începe să umpleți dulceața în borcane, adăugați zeama de lămâie după gust.
- Acum puteți umple borcanele pregătite cu dulceață.
- Închideți-le bine cu capace și întoarceți-le cu susul în jos.
- Dulceața este gata! Le puteți depozita în camara dvs. și vă puteți bucura de gustul lor delicios pe tot parcursul anului.