Cum au numit-o americanii pe Nadia Comăneci, după scandalul uriaș de la Jocurile Olimpice

Decizia finală a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a fost favorabilă României în urma scandalului de la Jocurile Olimpice, medalia de bronz la sol, inițial acordată americancei Jordan Chiles, fiind atribuită Anei Bărbosu.

Nadia Comăneci s-a manifestat intens în cele cinci zile dintre finala la sol și verdictul TAS, criticând modul în care Ana Bărbosu a fost inițial eliminată de pe podium după contestația depusă de Jordan Chiles.

Ea a susținut, de asemenea, că Sabrina Voinea a fost penalizată pe nedrept și a cerut ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz.

Nadia Comăneci, considerată ”principala apărătoare a drepturilor Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea”

Intervențiile Nadiei Comăneci au fost intens reflectate de presa din Statele Unite, nu doar din cauza implicării lui Jordan Chiles, dar și datorită faptului că fosta mare gimnastă trăiește de mulți ani în SUA.

După ce TAS a emis decizia finală, publicația Smart News din SUA a numit-o pe Nadia Comăneci ”principala apărătoare a drepturilor Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea”.

”Legenda gimnasticii Nadia Comăneci a fost foarte vocală în toată această controversă cu Jordan Chiles și medalia de bronz.

Comăneci, care a câștigat cinci medalii olimpice de aur pentru România, a fost principala luptătoare pentru drepturile Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea, cele două gimnaste din România care au ratat medalia în finala olimpică de la sol, de pe 5 august”, au scris americanii.

România a solicitat acordarea a trei medalii de bronz

La TAS, România a cerut ca toate cele trei gimnaste implicate în acest caz, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles, să primească medalii de bronz.

Judecătorii nu au fost de acord și au restabilit clasamentul inițial din finală, înainte de contestația depusă tardiv de echipa americană.