Mama lui Mircea Badea, dezvăluiri despre familie. Ce bine arată fosta profesoară la 75 de ani! Iată ce spune despre copiii ei, Naty și Mircea

Recent, doamna Mariana Badea, mama binecunoscutului Mircea Badea, a făcut câteva dezvăluiri interesante despre fiul său într-un interviu pentru revista „Q Magazine”. În vârstă de 75 de ani, Mariana Badea a fost profesoară timp de 35 de ani și deține o editură. În prezent, ea își aduce contribuția și prin lansarea de cărți de specialitate și a fost parte din Comisia națională de limba și literatura română.

Mariana Badea a discutat despre calitățile și provocările fiului său, Mircea. Deși apreciază corectitudinea ca pe o trăsătură deosebită, ea recunoaște că în vremurile actuale această calitate poate fi percepută ca un defect. „Cea mai mare calitate a lui Mircea este corectitudinea, dar din păcate, în zilele noastre, aceasta s-a transformat în cea mai mare problemă pentru el. Are și un simț al datoriei foarte dezvoltat, asemănător cu al lui Antigona”, a declarat Mariana Badea.

Despre debutul său ca autoare, Mariana a povestit cum ideea cărții „Limba și literatura română pentru bacalaureat” a venit de la soțul său, Gheorghe Badea. „El a observat nevoia unei astfel de cărți atunci când am aflat că notițele elevilor mei circulau prin liceu. Așa a luat naștere prima mea carte, bazată pe notițele pregătite pentru bacalaureat. Aceasta a avut un succes răsunător și a fost denumită ‘biblia portocalie’. Sunt foarte mândră și de Naty, fiica mea, care a devenit, de asemenea, scriitoare”, a spus Mariana Badea.

Mariana și Gheorghe Badea sunt căsătoriți de peste 50 de ani, iar dragostea lor este evidentă din mesajele de pe rețelele sociale. Într-o postare din septembrie 2019, Mariana a reflectat asupra căsniciei lor, spunând: „Ne-am susținut și protejat mereu unul pe celălalt, chiar dacă timpul trece și lasă urme. Dragostea pentru copiii și nepoții noștri ne-a păstrat sufletele vii și ne-a oferit cele mai prețioase momente”.

Prin aceste dezvăluiri, Mariana Badea oferă o imagine clară asupra valorilor care au modelat atât viața sa profesională, cât și relațiile de familie.