Doliu uriaș pe scena românească! O altă stea a teatrului și cinematografiei a plecat dintre noi: „Drum lin în Lumină”

Scena teatrului românesc este din nou îndoliată după pierderea unui actor important. Dolerea resimțită de cei care l-au cunoscut și apreciat este imensă.

Doliu pe scena teatrală din România: actorul Mihai Răducu, absolvent al UNATC în 1982, a încetat din viață la 64 de ani. Printre cei care i-au adus un omagiu se numără colegii de breaslă, precum Bianca Brad, Manuela Hărăbor, și prezentatoarea TVR Monica Ghiurco.

„Cu mare durere anunț trecerea în neființă, mult prea devreme, a unui om minunat, dar singur, ce părea să rămână veșnic tânăr, un suflet blând și generos, un prieten adevărat. Un actor talentat, care își dorea un singur lucru: să joace și să-și pună sufletul pe scenă ca pe un altar sacru… MIHAI RĂDUCU nu mai este printre noi și nu ne rămân decât regretele că nu i-am putut împlini visul. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu prietenului, colegului, actorului Mihai Răducu, sunt așteptați vineri, 23 august, între orele 15:00-20:00 la capela Cimitirului Ghencea Civil, B-dul Ghencea nr. 18, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, în același cimitir. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis pe Facebook Monica Ghiurco, jurnalista TVR.

Mihai Răducu a absolvit UNATC în 1982, avându-i profesori pe Florin Zamfirescu și Marcel Iureș. A fost coleg de promoție cu Bianca Brad și Mihai Călugărița, relatează Money.ro.

A evoluat pe scenele din România și a jucat în producții cinematografice precum Vulpe – Vânător (1993) și Kira Kiralina (2014).

„Îmi spunea Biencuța sau Brăduleț Brăduț drăguț. Avea ochii de un albastru infinit și o voce caldă, liniștitoare. Iubea foarte mult caii și avea spiritul unui haiduc. Dar cel mai mult o iubea pe frumoasa lui fiică, de care era extrem de mândru și despre care îmi vorbea cu multă emoție… Of, dragă Mihai…

îmi pare nespus de rău că nu am reușit să ne mai vedem sau măcar să ne auzim înainte să pleci. Dumnezeu să te ierte și să-ți ofere liniștea pe care o căutai. Drum lin în Lumină…”, a scris Bianca Brad pe rețelele sociale.