Doliu în teatrul și filmul românesc: “Avea ochii de un albastru infinit și spiritul unui haiduc”

Este doliu imens în lumea teatrului și cinematografiei din România, după ce actorul **Mihai Răducu** a trecut la cele veșnice. Vestea morții sale a lovit ca un trăsnet pe cei care l-au cunoscut și admirat, lăsând în urmă un gol imens în sufletele colegilor, prietenilor și fanilor săi. Printre cei care și-au exprimat public durerea și șocul se numără și actrița **Bianca Brad**, care a împărtășit un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

### Un adio dureros de la Bianca Brad

Bianca Brad, care a fost colegă de grupă cu Mihai Răducu la UNATC, a scris cu tristețe despre pierderea sa:

„Tocmai am aflat că fostul meu coleg de grupă, din facultate, Răducu Mihai, a plecat astăzi dintre noi… Sunt absolut șocată și m-a întristat foarte, foarte tare vestea… Nu pot să o cuprind… Nu pot să cred… să înțeleg… Vorbeam foarte rar și ne vedeam și mai rar, dar aveam o legătură aparte… La încheierea facultății am jucat împreună, Romeo și Julieta… Îmi spunea Biencuța sau Brăduleț Brăduț drăguț… Avea ochii de un albastru infinit și o voce caldă… molcomă… Iubea foarte mult caii și chiar avea spiritul unui haiduc… Dar cel mai mult și mai mult o iubea pe frumoasa lui fiică, de care era foarte mândru și despre care îmi povestea cu multă emoție și bucurie…”

Bianca Brad a continuat să își exprime regretul că nu a reușit să se mai vadă sau să vorbească cu Mihai înainte de plecarea sa, urându-i „drum lin în Lumină” și sperând că acesta va găsi liniștea sufletească pe care o căuta.

### Detalii despre înmormântare

Înmormântarea lui Mihai Răducu va avea loc sâmbătă, de la ora 13:00, la **Cimitirul Ghencea Civil** din București. Prietenii și colegii care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt invitați să participe la ceremonie. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului va fi depus vineri, 23 august, între orele 15:00-20:00, la capela cimitirului.

Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut inițial pe rețelele sociale, unde apropiații actorului au transmis un mesaj pentru cei care doresc să își ia rămas bun de la acesta:

„Astăzi, în jurul orei 14, actorul Mihai Răducu a trecut la cele veșnice. Mâine revenim aici pentru cei care vor să afle detalii despre ceremonia de înmormântare. Dumnezeu să-l odihnească! P.S. Dacă există rude apropiate care văd acest mesaj, vă rugăm să ne scrieți pe Messenger sau aici.”

### O moștenire artistică de neuitat

Mihai Răducu a fost un actor talentat, format la UNATC, unde a studiat sub îndrumarea profesorilor **Florin Zamfirescu** și **Marcel Iureș**. Promoția din care a făcut parte include nume mari ale teatrului românesc, precum **Bianca Brad** și **Mihai Călugărița**. De-a lungul carierei sale, Răducu a contribuit la dezvoltarea teatrului românesc, lăsând în urma sa o moștenire artistică impresionantă și amintiri de neșters în inimile celor care au avut privilegiul să îl cunoască și să lucreze alături de el.

**Dumnezeu să îl odihnească în pace!**