Cine a fost marea dragoste a lui Alain Delon, de fapt. Legendarul actor a păstrat în portofel fotografia ei până în clipa morții

Alain Delon, considerat unul dintre cei mai frumoși actori din toate timpurile, a avut o mare iubire despre care puțini știu. Actorul s-a îndrăgostit la 23 de ani de Romy Schneider, pe când ea avea doar 19 ani. Cei doi s-au cunoscut în 1958, în Franța, în timpul filmărilor pentru „Christina”. Povestea lor de iubire a culminat pe 22 martie 1959, când, în timpul unei călătorii în Italia, s-au logodit.

Însă mama lui Romy, Magda Schneider, nu a privit cu ochi buni relația, mai ales că Delon a avut și alte aventuri în timpul logodnei, printre care o legătură cu actrița germană Nico, care i-a născut un fiu, Christian Aaron Boulogne, pe care Delon nu l-a recunoscut.

În 1963, Delon a părăsit-o pe Romy pentru Nathalie, cu care s-a căsătorit și cu care a avut primul său copil recunoscut, Anthony. Înainte de plecare, i-a lăsat lui Romy o scrisoare de adio și un buchet de trandafiri negri, plecând apoi în Mexic cu Nathalie. „Rațiunea mă obligă să-mi iau adio de la tine. Ne-am trăit căsnicia înainte de a ne uni destinele. Carierele noastre ar elimina orice șansă de supraviețuire”, i-a scris el.

În 1982, după moartea fulgerătoare a lui Romy Schneider, Delon a mărturisit că ea a fost marea iubire a vieții sale. Actorul a păstrat o fotografie a actriței în portofel și i-a dedicat o scrisoare emoționantă publicată în Paris Match: „Ma Puppelé, mă uit la tine iar și iar. Te iubesc! Odihnește-te. Sunt aici. Ich liebe dich.”

În 2019, Alain Delon a suferit un accident vascular cerebral și a fost diagnosticat cu limfom, fiind plasat sub protecție judiciară din ianuarie, sub supravegherea unui reprezentant desemnat de tribunal pentru îngrijirea sa medicală.