Anuntul trist facut de Simona Gherghe: „Nimeni nu pleacă de bine de acasă!”

Simona Gherghe, cunoscuta prezentatoare de la Antena 1, a avut o experiență emoționantă în timpul unei vacanțe de iarnă petrecută în Italia, alături de soțul său, Răzvan Săndulescu, și cei doi copii ai lor. Destinația aleasă a fost Ortisei, un pitoresc oraș situat în zona Val Gardena din Dolomiți, cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase și facilitățile de schi.

### O surpriză plăcută: Comunitatea românească din Ortisei

Simona și familia ei au fost surprinși să descopere că în această regiune italiană există o comunitate numerosă de români. Prezentatoarea a remarcat prezența conaționalilor noștri în majoritatea restaurantelor pe care le-au vizitat, ceea ce i-a făcut pe ei să se simtă ca acasă, chiar și la mii de kilometri distanță.

Experiența a fost cu atât mai specială pentru fiica lor, Ana, care a fost uimită să audă româna vorbită atât de frecvent. “Mama, dar de ce în Italia toată lumea vorbește limba română?”, a fost întrebarea inocentă a micuței, care a subliniat cât de prezentă este comunitatea românească în acest colț al Italiei.

### Gânduri pentru românii plecați la muncă în străinătate

Întoarcerea acasă a fost plină de reflecții pentru Simona, care a simțit nevoia să împărtășească pe rețelele sociale gândurile sale despre românii întâlniți în vacanță. Prezentatoarea a scris un mesaj emoționant pe Facebook, în care a mulțumit românilor din străinătate pentru sacrificiile pe care le fac departe de casă, subliniind că în spatele zâmbetelor lor se ascund adesea dorul și greutățile.

„Nimeni nu pleacă de bine de acasă, ci ca să aducă BINELE acasă”, a mărturisit Simona, reiterând faptul că mulți dintre românii care lucrează în străinătate o fac pentru a oferi o viață mai bună familiilor lor rămase în România.

### Un mesaj de apreciere și recunoștință

Simona Gherghe a încheiat mesajul său exprimând recunoștință și respect pentru toți românii care muncesc în străinătate, reamintindu-le că eforturile și sacrificiile lor sunt apreciate și că rămân în inimile celor de acasă. Acest mesaj a stârnit un val de reacții pozitive și comentarii de la urmăritorii săi, mulți dintre aceștia exprimându-și la rândul lor susținerea și admirația pentru comunitatea românească de peste hotare.

Prin partajarea acestei experiențe personale, Simona Gherghe a reușit să pună în lumina reflectoarelor realitățile cu care se confruntă românii din diaspora, aducând un omagiu rezilienței și curajului lor de a face față provocărilor vieții departe de casă.