La ce facultate merge Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România

Eliza Iliescu, fiica Adrianei Iliescu, a fost admisă la Facultatea de Litere a Universității din București, unde va studia limba și literatura română și limba engleză. Tânăra a obținut rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat, ceea ce i-a permis să intre la prima opțiune dorită. Eliza și-a exprimat dorința de a deveni profesoară, urmând modelul mamei sale, care a fost și ea profesoară universitară de limba și literatura română.

Eliza a declarat că este hotărâtă să fie o studentă dedicată și să obțină rezultate bune la facultate, fiind entuziasmată de alegerea făcută. De asemenea, își dorește să urmeze și cursurile Facultății de Filosofie din București, însă aceasta ar presupune o taxă de școlarizare pe care momentan nu și-o poate permite. Mama sa, Adriana Iliescu, a menționat că vor încerca să găsească o soluție financiară, posibil prin contractarea unui credit.

Deși este cunoscută la nivel național datorită mamei sale, care a devenit celebră pentru că a născut la vârsta de 66 de ani, Eliza nu se consideră o vedetă și preferă să fie văzută ca un om normal. Ea și mama sa locuiesc într-o casă modestă și se descurcă din pensia Adrianei, care, deși mică, le-a permis să treacă peste dificultăți fără a cere ajutor.

Adriana Iliescu, mândră de realizările fiicei sale, a subliniat că au reușit să facă față provocărilor împreună, menționând că pensia și indemnizația pe care o primește de la Uniunea Scriitorilor le-au permis să se gospodărească fără a apela la meditații suplimentare pentru Eliza.