Ce maşini au primit sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din partea lui Ion Ţiriac şi cât valorează. Două autoturisme pentru David Popovici

Ion Țiriac a demonstrat încă o dată că rămâne un susținător neobosit al sportului românesc, printr-un gest de-a dreptul impresionant. În cadrul unei ceremonii organizate la Țiriac Collection din Otopeni, pe 16 august 2024, sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost răsplătiți cu mașini electrice de lux, David Popovici primind chiar două autoturisme.

Ion Ţiriac a oferit 22 de maşini medaliaţilor de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Într-o atmosferă de sărbătoare, Ion Țiriac a oferit 22 de mașini sportivilor care au dus tricolorul pe podiumul olimpic. Aceștia nu doar că au obținut medalii pentru România, dar au adus și o rază de speranță într-o perioadă în care sportul românesc are nevoie de susținere mai mult ca oricând. „Suntem aici să plătim tributul pe care îl avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare”, a declarat Țiriac. Cu aceste cuvinte, el a punctat cât de importante sunt realizările sportivilor pentru întreaga țară și cât de mult valorează eforturile lor.

Cât valorează maşinile primite de sportivii de la Paris
La ceremonia de la Țiriac Collection, fiecare dintre sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris a fost răsplătit cu o mașină pe măsura performanțelor sale. În total, au fost acordate 22 de autoturisme, toate fiind modele electrice de la Hyundai, personalizate special pentru fiecare campion.

Campionii cu aur au fost cei mai răsfățați, primind câte un Hyundai Ioniq 5, un model de ultimă generație, cu un preț de pornire de 52.500 de euro. Printre aceștia se numără înotătorul David Popovici, care a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber, și echipajul feminin de opt plus unu la canotaj, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu. Tot la canotaj, Andrei Sebastian Cornea și Marian Florian Enache au fost recompensați cu același model de mașină pentru medalia de aur câștigată la dublu vâsle masculin.