Ana Barbosu, mesaj incredibil pentru gimnasta americana Jordan Chiles, dupa ce a intrat in posesia medaliei: “Sper sa inteleaga ca…”

Ana Barbosu, una dintre cele mai apreciate gimnaste din România, a transmis un mesaj emoționant și plin de solidaritate către gimnasta americană Jordan Chiles, în contextul controverselor apărute după Jocurile Olimpice de la Paris.

În cadrul unei ceremonii speciale de la București, unde Ana Barbosu a primit oficial medalia de bronz, aceasta a abordat dificultățile întâmpinate de toate cele trei gimnaste implicate: ea însăși, Jordan Chiles și colega sa română, Sabrina Voinea. Barbosu a subliniat complexitatea situației și emoțiile intense care au marcat acest moment, exprimând speranța că într-o zi toate trei vor fi recunoscute cu medalia de bronz.

„În această perioadă dificilă, gândurile mele se îndreaptă și către Sabrina și Jordan. Este o situație complexă, plină de incertitudini și emoții puternice. Sper ca toată lumea să înțeleagă că nu am făcut nimic greșit în timpul Jocurilor Olimpice și că spiritul olimpic trebuie să prevaleze asupra oricăror neînțelegeri între autorități. Visez la ziua în care toate trei vom fi recompensate cu medalia de bronz”, a declarat Ana Barbosu.

Controversa a început la Paris, când Jordan Chiles a fost inițial decorată cu medalia de bronz, depășind cele două gimnaste românce. Această situație a fost provocată de o anchetă trimisă de antrenoarea sa, care a crescut scorul de dificultate al americancei. Totuși, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat ancheta din cauza unei posibile încălcări a timpului, retrogradând-o pe Chiles pe locul cinci și permitând astfel româncelor să urce pe podium. Oficialii americani au contestat această decizie, susținând că timpul nu a fost încălcat, ceea ce a generat o continuare a controverselor.

În ciuda acestei situații dificile, ceremonia de la București a fost un moment de bucurie pentru Ana Barbosu, care a exprimat entuziasmul și mândria de a primi în sfârșit medalia olimpică. Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al CIO, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Jordan Chiles a vorbit recent despre situație, exprimându-și dezamăgirea față de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv și menționând că s-a confruntat cu atacuri rasiste online. Cu toate acestea, Chiles este hotărâtă să lupte pentru dreptate și să continue eforturile pentru a corecta ceea ce consideră a fi o greșeală. „Voi aborda această provocare cu aceeași determinare ca și în trecut și voi face tot posibilul pentru a asigura dreptatea. Cred că, la finalul acestei călătorii, cei care au puterea vor face ceea ce este corect”, a