Când va primi Ana-Maria Bărbosu medalia de bronz. Ora ceremoniei a fost modificată

Conform informațiilor de la Antena3CNN, ceremonia de înmânare a medaliei de bronz pentru Ana Bărbosu va avea loc vineri, 16 august, la ora 15:30, pe esplanada Casei Olimpice din București.

Astăzi, 16 august, Ana-Maria Bărbosu va primi medalia de bronz

Evenimentul de astăzi marchează finalizarea unui proces de redistribuire a medaliilor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis că medalia de bronz va rămâne la gimnasta română, după ce o contestație depusă tardiv de o sportivă din Statele Unite a fost respinsă. Detalii despre acest caz pot fi găsite pe observatornews.ro.

„Evenimentul de înmânare a medaliei olimpice de bronz pentru Ana-Maria Bărbosu va începe vineri, 16 august 2024, la ora 15:30. Ceremonia se va desfășura pe esplanada Casei Olimpice din București, fiind organizată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român”, a transmis COSR.

TAS a confirmat că cererea din partea americanilor a fost depusă cu patru secunde după termenul limită, ceea ce a dus la respingerea contestației. Astfel, Ana-Maria Bărbosu, care a obținut un punctaj de 13,700, a fost menținută pe locul trei, iar sportiva din SUA a revenit la punctajul inițial de 13,666.

În plus, TAS a clarificat că acuzațiile privind părtinirea comisiei nu au fost de competența lor și au subliniat că nu au fost întâmpinate contestații legate de posibile nereguli.

Ana-Maria Bărbosu a fost numită ambasador al municipiului Focșani

Într-o altă veste importantă, Ana-Maria Bărbosu a fost numită ambasador al orașului său natal, Focșani. Ceremonia a avut loc ieri în Piața Unirii din centrul orașului, unde gimnasta a fost primită cu căldură de locuitori și oficiali. Edilul orașului i-a oferit un album foto cu imagini din cariera sa și i-a transmis mesajul de mândrie al comunității locale.