Cum au numit-o americanii pe Nadia Comăneci, după scandalul uriaș de la Jocurile Olimpice

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea României în scandalul de la Jocurile Olimpice, atribuind medalia de bronz la sol, inițial câștigată de Jordan Chiles, Anei Bărbosu.

În perioada dintre finala de la sol și verdictul TAS, Nadia Comăneci a fost extrem de activă, criticând decizia de a elimina inițial Ana Bărbosu de pe podium în urma contestației formulate de Chiles. De asemenea, Comăneci a acuzat penalizarea nedreaptă a Sabinei Voinea și a cerut ca toate cele trei gimnaste implicate să primească medalia de bronz.

Nadia Comăneci a fost descrisă de publicația Smart News din SUA drept „principala apărătoare a drepturilor Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea”. Articolul a subliniat că fosta mare gimnastă, care trăiește în Statele Unite de mulți ani, a fost foarte vocală în această controversă, având în vedere și implicarea lui Jordan Chiles.

România a cerut inițial ca medaliile de bronz să fie atribuite celor trei gimnaste implicate: Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles. Totuși, TAS a decis să mențină clasamentul original din finală, înainte de contestația tardivă a echipei americane.