A crezut că a adoptat un cățeluș abandonat, dar după câteva luni a descoperit adevărul surprinzător despre ce animal era de fapt!

O familie din Massachusetts a trăit o experiență neașteptată atunci când a sărit în ajutorul unui pui de „cățel” pe care l-au găsit abandonat pe marginea drumului. Crezând că fac o faptă bună și că salvează un patruped pierdut, membrii familiei l-au luat acasă, fără să știe că această decizie le va aduce o mare surpriză.

După ce au petrecut ceva timp cu noul lor „cățel”, familia a început să observe că animăluțul nu semăna prea mult cu un câine obișnuit. Această suspiciune i-a determinat să contacteze Cape Wildlife Center, un centru local pentru animale sălbatice, pentru a afla mai multe despre micuțul lor prieten. Aici, specialiștii au confirmat că ceea ce familia credea a fi un cățel pierdut era, de fapt, un pui de coiot estic.

Coiotul se rătăcise de haita sa și, în mod accidental, a fost confundat cu un cățel de către familia binevoitoare. După ce a fost luat în grijă, centrul pentru animale sălbatice a stabilit că puiul de coiot nu fusese expus la rabie, ceea ce a permis continuarea procesului de îngrijire și reabilitare într-o secție specială de izolare.

Pe rețelele de socializare, incidentul a atras atenția comunității locale, iar mulți oameni au comentat pe marginea întâmplării. Un localnic a scris: „Îmi dau seama de ce a fost confundat cu un cățeluș. Este foarte drăguț.”

Cape Wildlife Center a explicat că, după ce puiul de coiot va fi vaccinat, va fi crescut împreună cu alți pui de coiot și li se va oferi șansa de a învăța comportamente naturale în mediul protejat al centrului. Oficialii au subliniat importanța identificării corecte a animalelor sălbatice și au încurajat localnicii să contacteze imediat autoritățile competente în cazul în care găsesc animale sălbatice rănite sau aparent abandonate.

Această poveste neobișnuită a fost o lecție atât pentru familia care a adoptat puiul, cât și pentru comunitate, subliniind cât de importantă este înțelegerea și respectarea diferențelor dintre animalele domestice și cele sălbatice.