Palatul Buckingham, în alertă: Pregătiri discrete pentru înmormântarea Regelui Charles. Detalii de ultimă oră

Se desfășoară pregătirile pentru funeraliile Regelui Charles al III-lea la Palatul Buckingham, având în vedere deteriorarea stării sale de sănătate, care s-a dovedit a fi mai gravă decât se estimase inițial.

Recent, s-a aflat că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, veste care a șocat atât Familia Regală, cât și opinia publică internațională. În urma unei investigații legate de un adenom de prostată, medicii au descoperit cancerul, iar Majestatea Sa a început un regim de tratament. Din păcate, din cauza stării sale, regele a fost sfătuit să amâne toate activitățile publice, însă va continua să își exercite funcțiile regale în limita posibilităților.

Palatul Buckingham a început deja pregătirile detaliate pentru ceremonie, denumită „Operațiunea Menai Bridge”, numită astfel după primul pod de fier suspendat din Anglesey, Țara Galilor. Această denumire este similară cu cea folosită pentru înmormântarea Reginei Elisabeta, „Operațiunea London Bridge”.

Planul funerar include transferul trupului regal din Sala Tronului de la Palatul Buckingham către Westminster Hall, urmat de înmormântarea oficială după o perioadă de nouă zile în cavoul regal de la Castelul Windsor.

Potrivit surselor, medicii i-au acordat Regelui Charles al III-lea o estimare de doi ani de viață, iar starea sa de sănătate este considerabil mai gravă decât s-a comunicat anterior. Această situație a generat îngrijorare în rândul familiei regale și al celor din jurul său, având în vedere impactul asupra îndatoririlor regale.