Jordan Chiles, reacție surprinzătoare după ce Ana Maria Bărbosu a obținut bronzul la TAS!

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a schimba clasamentul finalei la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris a adus o mare surpriză în lumea gimnasticii. În urma acestei decizii, Ana Maria Bărbosu a urcat pe locul 3 și a obținut medalia de bronz, în timp ce americanca Jordan Chiles a coborât până pe locul 5. Această hotărâre a schimbat dramatic clasamentul, având un impact major asupra celor implicate.

TAS a luat această decizie după o analiză amănunțită a contestațiilor depuse de ambele părți. În cazul lui Jordan Chiles, contestația formulată de ea a fost respinsă pe motiv că a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de regulamentul Federației Internaționale de Gimnastică (FIG). Astfel, scorul inițial de 13.666, care o plasase pe locul 3, a fost reconfirmat, dar a fost insuficient pentru a menține poziția pe podium. Ana Maria Bărbosu, cu un scor de 13.700, a reușit să urce pe locul 3, obținând astfel o medalie olimpică pentru România, iar Sabrina Voinea a rămas pe locul 4, după ce cererea sa la TAS a fost respinsă.

Jordan Chiles, vizibil afectată de această decizie neașteptată, a luat o decizie radicală imediat după anunțarea verdictului. Gimnasta americană a anunțat pe Instagram că se retrage temporar de pe rețelele sociale pentru a se concentra pe sănătatea sa mentală. „Îmi iau acest timp și ies de pe social media pentru sănătatea mea mentală. Mulțumesc!”, a scris Chiles, evidențiind presiunea imensă cu care se confruntă sportivii de elită, în special în urma unor schimbări dramatice de situație ca aceasta.

Decizia TAS nu a fost doar o victorie pentru Ana Maria Bărbosu, ci și un moment de mândrie pentru gimnastica românească, care a ajuns astfel la 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația Română de Gimnastică a fost reprezentată în această dispută de o echipă de avocați specializați în dreptul sportului, care au reușit să obțină o decizie favorabilă după un efort intens de câteva zile.

În concluzie, această schimbare de clasament a adus atât bucurie pentru România, cât și o provocare emoțională pentru gimnasta americană Jordan Chiles, ilustrând încă o dată complexitatea și intensitatea competițiilor de gimnastică la cel mai înalt nivel.