TAS, măsură revoltătoare în privința Nadiei Comăneci .Ce s-a hotărât chiar azi

Nadia Comăneci a încercat să facă dreptate pentru gimnasta Sabrina Voinea, care a fost dezavantajată la proba de sol de la Jocurile Olimpice de la Paris. Voinea, în vârstă de 17 ani, a fost penalizată cu o zecime pentru presupusa ieșire cu călcâiul din linia de marcaj, deși imaginile nu confirmă această afirmație. Pe lângă contestația depusă de Voinea, Ana Maria Bărbosu a contestat și ea nota primită la dificultate în aceeași probă.

În data de 10 august 2024, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a organizat audierile pentru cele două contestații, în prezența mamei Sabrinei, Camelia Voinea. În mod neașteptat, Nadia Comăneci nu a fost chemată să depună mărturie, deși fusese una dintre persoanele care au subliniat erorile juriului în evaluarea Sabrinei Voinea.

Printre cei audiați s-au numărat Donatella Sacchi, președinta Comitetului Tehnic Feminin, și Cecile Landi, antrenoarea lui Jordan Chiles, sportiva americană care a ocupat locul trei în finala de la sol. Camelia Voinea a fost, de asemenea, prezentă la TAS.

Mulți fani au fost dezamăgiți de decizia TAS de a exclude pe Nadia Comăneci din procedura de audiere, având în vedere rolul său important în evidențierea problemei.

Audierile s-au încheiat sâmbătă după-amiază, iar acum se așteaptă verdictul în privința celor două contestații. Sabrina Voinea a încheiat proba de sol pe locul 4 cu nota 13,700 și a contestat penalizarea, dar cererea i-a fost respinsă. De asemenea, Ana Maria Bărbosu a solicitat o reevaluare a notei de dificultate (5.800). Medalia de aur la sol a fost câștigată de Rebeca Andrade din Brazilia (14.166), urmată de Simone Biles din SUA (14.133), iar Jordan Chiles a ocupat locul întâi.