Cum a reacționat sportiva când a aflat vestea cea mare: „Sunt foarte fericită”. Ce așteaptă gimnasta acum

**Gimnasta Ana Maria Bărbosu a recâștigat medalia de bronz la sol după verdictul TAS și le mulțumește susținătorilor**

Ana Maria Bărbosu, gimnasta română care a recâștigat medalia de bronz la sol grație unei contestații admise de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a exprimat recunoștința față de cei care i-au oferit sprijin în această perioadă dificilă.

**Reacția Anei Maria Bărbosu după decizia TAS**

După ce TAS a decis să-i acorde din nou medalia de bronz, pierdută inițial în urma unei contestații depuse de rivala sa, Jordan Chiles, Ana Maria Bărbosu a avut o reacție emoționantă. Chiles a primit o notă mai mare, ce i-a permis să obțină bronzul, dar Bărbosu a contestat că această contestație a fost depusă după termenul limită regulamentar.

„Wow! Nu am cuvinte pentru a exprima ce simt. Vreau să le mulțumesc din suflet antrenorilor mei, Federației și tuturor celor care m-au susținut și au continuat lupta la TAS. Sunt extrem de fericită și le sunt recunoscătoare părinților, prietenilor și tuturor celor dragi”, a declarat Ana Maria Bărbosu pentru Orange Sport.

„La competiție am dat tot ce am avut mai bun și sunt nerăbdătoare să primesc medalia!”, a adăugat gimnasta.

**Motivarea deciziei TAS**

Federația Română de Gimnastică a anunțat sâmbătă seara, 10 august 2024, că TAS a decis să restituie medalia de bronz la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris Anei Maria Bărbosu. Pe 5 august 2024, Bărbosu a câștigat bronzul pentru 30 de secunde, dar nota Anei a fost surclasată de contestația acceptată a lui Jordan Chiles, care a urcat-o peste româncă.

Verdictul TAS a stabilit că Jordan Chiles a depus contestația tardiv, motiv pentru care medalia de bronz trebuie retrasă de la aceasta. În același timp, cererea de revizuire a punctajului pentru Sabrina Voinea, care a fost penalizată pentru depășirea covorului în timpul exercițiului, a fost respinsă, lăsând-o pe aceasta pe locul 4.

**Lacrimile Anei Maria Bărbosu și Sabrina Voinea la JO 2024**

După finala de la sol, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au fost vizibil emoționate. „A fost o finală neașteptată. Am plâns două zile înainte pentru că am ajuns în finală și am crezut că mai bine plâng înainte. Când am realizat că am făcut cel mai bun exercițiu al competiției, am fost extrem de mândră. Am crezut că am adus România pe podiumul olimpic, dar apoi arbitrii au schimbat decizia. Sunt dezamăgită și nu vreți să știți ce simt în adâncul meu”, a declarat Ana Maria Bărbosu în zona mixtă.