Informaţia momentului de la TAS. Adevărul iese la iveală în cazul gimnastelor noastre. Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, cu sufletul la gură

**Gimnastele române își caută dreptatea la TAS după finala controversată de la Jocurile Olimpice de la Paris**

Gimnastele române Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a-și căuta dreptatea după o finală disputată și controversată la Jocurile Olimpice de la Paris. Emoțiile sunt în continuare mari pentru cele două sportive, care așteaptă decizia privind medalia de bronz.

**Update: Avocatul sportivelor, optimist în privința rezultatului**

După ce audierile la TAS s-au încheiat, avocatul Sabrinei Voinea și Anei Bărbosu, Sabin Gherdan, și-a exprimat încrederea că româncele au șanse reale de a obține medalia de bronz. Gherdan a menționat că audierile au durat șapte ore și a adăugat: „Veridictul ar trebui să fie disponibil după ora 19 în România. Două persoane cheie au fost audiate: antrenoarea sportivă americană și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin. Deși au fost discutate multe aspecte tehnice, veștile sunt încurajatoare. Este teoretic posibil ca Sabrina și Ana Maria să primească medalia de bronz.”

**Update: Audierile s-au încheiat; decizia TAS urmează**

Sâmbătă, 10 august, audierile pentru cazurile Sabrinei Voinea și Anei Bărbosu s-au încheiat, conform surselor. Cele două sportive așteaptă acum verdictul oficial, care ar putea fi emis în cursul zilei.

**Ultimele noutăți de la TAS**

Cazurile celor două gimnaste sunt analizate împreună, deși motivele contestațiilor sunt diferite. Sabrina Voinea contestă penalizarea primită, în timp ce Ana Bărbosu contestă scorul obținut pentru exercițiul său. Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, a explicat: „Verdictul va fi unul comun, dar este neclar de ce s-au conexat cele două cazuri. Ambele implică reguli și aplicarea acestora de către FIG.”

Inițial, s-a speculat că Nadia Comăneci ar putea fi audiată ca martor, dar aceasta nu a fost prezentă, deplasându-se direct în Statele Unite. Donatella Sacchi a fost deja audiată, iar sursele indică faptul că au fost identificate probleme serioase în sistemul de arbitraj.

**Ce s-a întâmplat în finala de la sol**

Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au obținut același punctaj, 13,700, în finala de la sol, dar au fost depășite de americanca Jordan Chiles, care a câștigat medalia de bronz după o contestație. Voinea a susținut că a fost penalizată pe nedrept pentru călcatul pe marginea suprafeței de concurs, iar reluările video nu confirmă această penalizare. Nadia Comăneci a susținut-o pe Voinea, postând mesaje pe rețelele de socializare.

După aceste evenimente, mama Sabrinei, Camelia Voinea, a declarat că fiica sa ar putea decide să se retragă din gimnastică. Totuși, sportiva a lăsat să se înțeleagă că va lua o decizie finală după ce se va întoarce în țară.

Rămâi la curent cu ultimele actualizări și noutăți despre cazurile de la TAS!