Ce A Spus Președintele FIG Despre Cazul Sabrinei Voinea. Mihai Covaliu A Primit Un Nou Răspuns: ”Am Stat De Vorbă 40 De Minute, Nota Va Fi Modificată Și Nu Știm Dacă Va Fi Bronz, Dacă Va Fi Argint”

**Cazul Sabrinei Voinea: Analiza și Posibile Rezultate**

Cazul Sabrinei Voinea a fost preluat de Comisia Ad-Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) și este în prezent în curs de evaluare. Între timp, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a avut o discuție cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) și a menționat că românca ar putea avea șanse la o medalie de argint sau bronz.

**Posibilă Modificare a Notei pentru Sabrina Voinea**

Comisia de la TAS din Paris a început deja audierile și analizează toate dovezile din cazul Sabrinei Voinea. De asemenea, Federația Internațională de Gimnastică s-a implicat pentru a asigura corectitudinea evaluării sportivei. Mihai Covaliu a declarat că a avut o întâlnire de aproximativ 40 de minute cu președintele FIG, domnul Watanabe, care a promis că va face tot posibilul pentru a ajusta nota Sabrinei în conformitate cu regulamentele.

Covaliu a explicat că Sabrina Voinea a contestat decizia arbitrajului, susținând că a fost penalizată pe nedrept pentru o eroare care nu a avut loc. În urma revizuirii punctajului, se estimează că aceasta ar putea avansa în clasament, posibil până pe locul 2 sau 3.

**Termenele pentru Verdictul TAS**

Comisia TAS analizează cazul și ar putea pronunța un verdict în cursul zilei de joi sau vineri. Totuși, având în vedere complexitatea situației, verdictul ar putea fi amânat câteva zile, dar nu mai târziu de duminică, data oficială de încheiere a Jocurilor Olimpice.

Dacă Sabrina Voinea reușește să urce în clasament și să obțină o medalie de bronz sau argint, gimnastele care au câștigat aceste medalii în competiția de luni vor păstra în continuare medaliile, chiar dacă vor fi egalate în punctaj. De asemenea, Ana Maria Bărbosu a apelat la TAS după ce a fost inițial pe locul 3, dar a pierdut podiumul din cauza unui contestat al unei sportive americane care a primit o notă mai mare.