În cât timp ar putea primi Sabrina Voinea un răspuns de la TAS .Gimnastica românească se află într-un moment de răscruce, iar țara noastră face presiuni

**Gimnastica românească așteaptă verdictul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv**

Astăzi, gimnastica românească se află într-un moment crucial, așteptând decizia Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul contestațiilor depuse de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu.

**Zi decisivă pentru gimnastele române**

Cele două sportive speră să-și recâștige șansa de a concura pentru o medalie olimpică la sol, în urma unei erori de arbitraj observate în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Federația Română de Gimnastică (FRG) a cerut Federației Internaționale de Gimnastică o revizuire a deciziilor arbitrelor, argumentând că Sabrina Voinea a fost nedreptățită din cauza unei contestații depuse de delegația Statelor Unite, ceea ce i-a costat medalia de bronz.

FRG a trimis două memorii către TAS, solicitând restabilirea drepturilor gimnastei românce.

În paralel, FRG a cerut publicarea unei analize detaliate a punctajelor pentru toate cele nouă gimnaste participante în finala de la sol, pentru a aduce transparență și claritate pentru sportivi și comunitatea gimnastică din România.

**TAS ar putea solicita audieri suplimentare**

Președintele FRG, Carmencita Constantin, a menționat că TAS ar putea cere audieri suplimentare dacă se consideră necesar, dar acest lucru ar putea prelungi procesul.

Expertul în Dreptul Sportului și arbitrul TAS, Cristian Jura, a explicat că, deși procedura de urgență este preferată, nu garantează o rezolvare rapidă, iar disputa ar putea continua și după încheierea Jocurilor Olimpice.

În sprijinul gimnastei românce, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin președintele Mihai Covaliu, a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, solicitând reanalizarea contestației privind exercițiul Sabrinei Voinea.

Mama și antrenoarea Sabrinei, Camelia Voinea, a declarat că va continua lupta la TAS, fiind încrezătoare că medalia de bronz poate fi recuperată pentru fiica sa, invocând un precedent din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, când schioarea Fanny Smith a obținut medalia de bronz într-o ceremonie separată, după finalizarea procesului de arbitraj.

Decizia TAS este așteptată cu mare interes de întreaga comunitate sportivă din România, care speră într-o soluționare favorabilă și într-o restabilire a dreptății pentru gimnastele române.