Ce nume rar a ales Alina Ceușan pentru fiica ei! Are o semnificație deosebită.

**Alina Ceușan a devenit mamă pentru a doua oară și a dezvăluit numele fiicei sale**

Alina Ceușan a devenit mamă pentru a doua oară pe 8 august 2024, aducând pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Creatoarea de conținut a împărtășit cu bucurie primele imagini cu micuța și a dezvăluit numele ales pentru aceasta.

În dimineața zilei de 8 august, Alina și soțul ei au mers la spital după ce Alina a început să aibă contracții. După un travaliu de peste 8 ore, fosta prezentatoare a Pro TV a născut o fetiță sănătoasă. „Bine ai venit pe lume, Perla Tișa. 08.08.2024. Ai fost așteptată cu mult drag și ești deja extrem de iubită. Cuvintele nu pot exprima emoțiile noastre acum. Să ne bucurăm de aceste prime zile împreună. De asemenea:

– șosete nu foarte asortate, dar așa e moda
– brățări de spital
– totul este roz
– amândouă suntem fericite și ne recuperăm bine

Ea este atât de mică în realitate, dar a avut o greutate similară cu fratele ei, Rock!”, a scris Alina Ceușan pe Instagram.

Alina a anunțat pe 13 aprilie că va deveni din nou mamă. La aproape trei ani după nașterea lui Rock, Alina și soțul ei și-au dorit să aibă doi copii, astfel încât cei mici să se aibă unul pe altul.

Deși nu aveau o preferință strictă pentru sexul celui de-al doilea copil, ideea de a avea o fetiță le plăcea, având deja un băiețel. „Ca orice părinte de băiat, ne-am dorit să avem o fetiță de data aceasta. Dar, în principal, ne-am dorit un tovarăș de joacă pentru Rock, așa că nu conta foarte mult dacă este băiat sau fată”, a spus Alina.

**Semnificația numelui „Perla”**

Numele „Perla” are origini latine și se traduce prin „perlă” în limba română, evocând imaginea unei pietre prețioase cunoscute pentru strălucirea și frumusețea sa. Perlă este o particulă creată în scoica unor moluște, cum ar fi stridiile.

De-a lungul timpului, perla a devenit un simbol al purității și al perfecțiunii, fiind asociată cu bogăția și noblețea datorită rarității și frumuseții sale. În Roma antică, perlele erau apreciate ca simboluri ale statutului social înalt, iar numele „Perla” reflectă această semnificație de eleganță și distincție.

În perioada renascentistă, numele „Perla” a fost popular printre familiile nobile și aristocratice, iar astăzi, rămâne un nume apreciat de mulți părinți care doresc să ofere fiicelor lor un nume cu o conotație specială.