Ce a putut să spună gimnasta care i-a luat medalia Sabrinei. E strigător la cer

Jordan Chiles, în vârstă de 23 de ani, gimnasta americană medaliată cu bronz la proba de sol de la Jocurile Olimpice, a adresat un mesaj public atât susținătorilor săi, cât și criticilor care contestă rezultatul finalei de luni.

**O scurtă perioadă de timp, România a fost pe podiumul olimpic**

Pentru aproximativ 30 de secunde, România a fost reprezentată pe podiumul olimpic la gimnastică artistică, proba de sol. Ana Maria Bărbosu a ocupat inițial locul 3, conform rezultatelor după toate numerele finalistei. Ulterior, o contestație din partea lui Jordan Chiles a fost acceptată de arbitri, ceea ce a dus la creșterea notei acesteia și, astfel, la urcarea ei pe ultima treaptă a podiumului.

**Controverse legate de medalia lui Jordan Chiles**

Clasarea lui Jordan Chiles pe podium a stârnit un val de nemulțumiri în România și nu numai. Criticii au reproșat respingerea contestației făcute de Sabrina Maneca-Voinea, care considera că merita o notă mai mare. Acest lucru a dus la penalizarea ei și la afectarea notei pentru dificultate, ceea ce a făcut ca Sabrina să nu se afle pe locul 3. Fără acea penalizare, Sabrina ar fi ocupat poziția a treia, peste Chiles și Ana Maria Bărbosu.

După finala de la sol, rețelele sociale ale gimnastei americane au fost inundate de comentarii din partea fanilor gimnasticii, mulți dintre ei din România, care au acuzat-o că „a furat medalia”.

**Mesajul lui Jordan Chiles pentru contestatari**

La o zi după competiție, Jordan Chiles a răspuns criticilor cu un mesaj adresat susținătorilor și contestatarilor deopotrivă: „Nu pot exprima în cuvinte cât de mândră sunt de realizarea mea. A fost o experiență extraordinară și acum sunt o medaliată individuală! Vă mulțumesc tuturor pentru dragoste și sprijin; aprecierea voastră înseamnă foarte mult pentru mine. Gimnastica mea vorbește mai tare decât toate cuvintele… am reușit!”