Sabrina Voinea a primit un prim răspuns de la TAS. I s-a comunicat totul prin e-mail!

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Voinea, este hotărâtă să lupte până la capăt pentru a obține dreptate în cazul fiicei sale. Ea a apelat inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a primit deja un răspuns de la această instituție.

Ce a transmis TAS în legătură cu cazul Sabrinei Voinea

Scandalul din gimnastică, izbucnit după finala de la sol de luni, este departe de a se fi încheiat. Camelia Voinea, antrenoarea și mama Sabrinei, a declarat că va apela la toate instituțiile competente pentru a asigura dreptatea fiicei sale. După ce Sabrina ar fi fost depunctată pe nedrept în timpul execuției la sol, mama ei a cerut intervenția TAS.

Între timp, echipa de gimnastică s-a întors acasă, iar Camelia Voinea a făcut declarații la sosire. Ea a afirmat că speră ca TAS să emită o decizie joi. Deja a primit un email în care i s-au solicitat mai multe documente pentru ca judecătorii să poată examina cazul.

”Suntem puțin mai bine, șocate am fost alaltăieri. Sper ca finalul să fie fericit, pentru că nu ne vom lăsa, eu nu mă voi lăsa atât timp cât știu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat și partea artistică și partea acrobatică, faptul că au încercat să ne păcălească cu acea zecime.

De data asta, chiar nu voi renunța, merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui. Pot fi la egalitate, Sabrina cu cea din America, pot fi la egalitate, dar este clar că Sabrina urcând cu această zecime are bronzul”, a spus Camelia Voinea, după ce a aterizat în România.

”Va trebui să avem un rezultat final”

Mama gimnastei spune că speră să aibă un verdict clar din partea TAS până la finalul Jocurilor Olimpice, care este săptămâna viitoare.

”Eu sper ca TAS să dea rezultatul mâine (n.r. joi). Când coboram scările avionului, a intrat un mail că ar mai trebui ceva completat. Oricum, până la finalizarea Jocurilor Olimpice, care e foarte aproape, va trebui să avem un rezultat final. Nu am apucat să citesc mailul.

Românii și România ne liniștesc și vă mulțumesc din suflet că ați fost alături de noi, toată lumea a fost alături de noi și a văzut acea nedreptate și faptul că au vrut să credem că România este mică, dar noi sportivii și românii suntem puternici și nu vom lăsa asta așa”, a mai spus Camelia Voinea.

Federația Română de gimnastică a anunțat că a solicitat Federației Internaționale să analizeze din nou exercițiul Sabrinei de la sol, după ce sportiva și mama ei au acuzat că a fost depunctată pe nedrept.