Sicriul alb ales pentru Nicu Covaci i-a impresionat pe fani. Toti au lacrimat cand au vazut ce randuri a ales familia sa scrie pe el

**Fanii lui Nicu Covaci Își Ia Rămas Bun de la Legendarul Muzician**

Într-un moment de tristă aducere aminte, fanii lui Nicu Covaci se adună pentru a-și lua rămas bun de la îndrăgitul lider al trupei Phoenix. Trupul neînsuflețit al artistului a fost așezat într-un sicriu alb, expus în holul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Regretatul muzician va fi condus pe ultimul său drum joi, 8 august, și va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara.

Nicu Covaci a decedat pe 2 august, după o lungă luptă cu problemele de sănătate. În primăvara acestui an, investigațiile medicale au descoperit o tumoră, ceea ce a condus la o intervenție chirurgicală pe creier la Spitalul Județean din Timișoara în martie. Deși inițial părea că starea sa se îmbunătățește, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, iar în ultimele zile, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui.

**Mesaj Emoționant pe Sicriul lui Nicu Covaci**

La Filarmonica „Banatul”, unde fanii sunt invitați să-și aducă omagiu, au fost stabilite reguli stricte: nu vor fi permise mai mult de 100 de persoane simultan, iar lumânările sau coroanele de flori sunt interzise. În schimb, cei care vor să participe sunt rugați să aducă o floare.

Sicriul lui Nicu Covaci este decorat cu versuri profunde care au emoționat mulți dintre cei prezenți. Versurile, scrise de Șerban Foarță și Andrei Ujică, sunt extrase din piesa „Invocație” de pe albumul „Cantafabule”. Mesajul gravat pe sicriul artistului este:

„Fie să renască numai cel ce har
are de-a renaște, curățit prin jar,
din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum,
astăzi ca și mâine, pururi și acum.”