Victor Rebengiuc a împlinit 91 de ani. Mesajul cutremurator al lui Moromete: „Decat sa traiesti in dureri si in chinuri…

**Victor Rebengiuc Sărbătorește 91 de Ani: O Aniversare Emoționantă pe Scena Teatrului Bulandra**

Astăzi, legendarul actor Victor Rebengiuc împlinește 91 de ani, iar sărbătoarea sa a fost marcată de un moment deosebit pe scena Teatrului Bulandra. Colegii și spectatorii au pregătit o surpriză emoționantă, care a inclus tort, șampanie și un spectacol plin de căldură.

**O Aniversare Plină de Emoție la Teatrul Bulandra**

Teatrul Bulandra a fost locul unde Victor Rebengiuc a fost sărbătorit cu ocazia împlinirii a 91 de ani, într-o atmosferă încărcată de emoție și recunoștință. Colegii săi de scenă și cei peste 300 de spectatori prezenți i-au cântat „La mulți ani”, celebrând momentul cu un tort și șampanie.

„Este ziua mea și, an de an, am această zi. Împlinesc încă un an. Nu știu cât va dura asta, pentru că e destul de obositor, dar mă străduiesc să fac față. Vă doresc sănătate. Nu vreau mai mult decât sănătate. Nu e plăcut să trăiești în suferință și durere”, a declarat Victor Rebengiuc. Mesajul său a fost profund și plin de înțelepciune, reflectând asupra importanței sănătății și a efortului de a face față provocărilor vârstei. Un videoclip distribuit de Teatrul Bulandra a capturat reacția sa emoționantă în momentul în care i s-a cântat „La mulți ani”.

**O Viață Dedicată Arte**

Victor Rebengiuc este recunoscut drept unul dintre cei mai mari actori ai teatrului și filmului românesc. Născut pe 10 februarie 1933, în București, și-a lăsat amprenta asupra artei scenice și cinematografice cu roluri memorabile. Printre cele mai apreciate interpretări ale sale se numără rolul lui Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.

Biografia sa este plină de provocări. După despărțirea părinților săi când avea doar 3 ani și moartea tatălui său la Stalingrad în 1942, Victor a fost crescut de bunici alături de fratele său Aurel. A avut o copilărie marcată de dificultăți.

„Mama mea a fost dactilografă și, înainte de pensionare, a ajuns șefa de cabinet la Ministerul Transporturilor”, a povestit Rebengiuc despre mama sa.

Drumul său spre cariera de actor nu a fost unul direct. Provenind dintr-o familie modestă, nu a avut oportunitatea de a participa la spectacole de teatru în copilărie. A început să joace în spectacole de amatori la Ateneul Popular din Cartierul Vitan, fără intenția inițială de a deveni actor.

„Nu mă pregăteam să fiu actor; mă gândeam să devin tehnician sau inginer. Din păcate, nu am fost admis la Politehnică din cauza „originii sociale””, a adăugat Rebengiuc.

**Un Exemplu de Perseverență și Pasiune**

Victor Rebengiuc este un simbol al perseverenței și al dragostei pentru artă. De-a lungul carierei sale, a depășit numeroase obstacole și și-a construit un nume solid în teatrul și cinematografia românească. A interpretat roluri diverse și complexe, captivând publicul cu fiecare apariție.

Pe lângă realizările sale artistice, Rebengiuc a fost și un susținător activ al drepturilor omului și al valorilor democratice în societatea românească. În contextul aniversării sale, mesajul său despre importanța sănătății și despre trăirea unei vieți demne are o semnificație profundă.

Ziua de naștere a marelui actor a fost un prilej de celebrare a unei vieți dedicate artei și comunității. La mulți ani, Maestre Victor Rebengiuc!