Un arbitru român la TAS face lumină în cazul Sabrinei Voinea. Verdictul s-ar putea lăsa așteptat

**Cristian Jura Oferă Detalii Despre Contestația Sabrinei Voinea la TAS**

Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv și unul dintre reprezentanții României la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a discutat recent despre contestația în cazul Sabrinei Voinea. După incidentul din finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, unde sportiva a fost penalizată eronat, specialistul a oferit câteva clarificări.

**Cristian Jura Explică Posibilele Căi de Rezolvare**

Cristian Jura a detaliat cele două opțiuni pentru soluționarea contestației. Prima opțiune ar fi o revizuire rapidă, care ar putea avea loc până duminică, 11 august, pentru a nu afecta desfășurarea competițiilor olimpice. Aceasta ar presupune o analiză accelerată a probelor și o decizie promptă.

A doua opțiune ar implica o evaluare mai amănunțită, care ar putea include solicitarea de martori suplimentari, expertize tehnice suplimentare sau noi dovezi video. Această variantă ar putea prelungi procesul și ar putea fi transmisă Tribunalului de la Lausanne pentru o judecată ulterioară, fără presiunea timpului.

„Dacă alegem a doua variantă, cauza ar putea fi transmisă Tribunalului din Lausanne pentru o examinare detaliată, care ar putea dura mai mult timp,” a declarat Cristian Jura, conform tvrinfo.ro.

**Reacții și Cereri de Revizuire**

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a primit recent un e-mail de la TAS solicitând informații suplimentare pentru clarificarea cazului. Sabrina Voinea și-a exprimat speranța că problema va fi rezolvată echitabil și că va avea șansa de a primi recunoașterea meritelor sale.

„Sper să rezolvăm această situație și să obținem un rezultat corect,” a declarat Sabrina Voinea.

De asemenea, Nadia Comăneci și Camelia Voinea au cerut o reanalizare atentă a exercițiului Sabrinei și au solicitat Federației Internaționale de Gimnastică să examineze în detaliu cazul. Sabrina Voinea a dezvăluit că penalizarea ar fi fost bazată pe o fotografie realizată într-o altă zi de concurs, ceea ce adâncește controversa și subliniază necesitatea unei revizuiri complete a evaluării.

**Reacția lui Jordan Chiles**

În urma contestației Sabrinei Voinea, Jordan Chiles, medaliata cu bronz, a rămas calmă și a subliniat că simte că a meritat medalia obținută.

„Cuvintele nu pot exprima cât de mândră sunt de realizarea mea… a fost o experiență uimitoare și sunt onorată că am câștigat medalia de bronz. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru. Performanța mea vorbește mai tare decât cuvintele,” a scris Jordan Chiles pe rețelele sociale.