Nadia Comăneci distruge 100% explicațiile arbitrelor care i-au furat gimnastei Sabrina Voinea medalia de la gât!

Scandalul din finala de la sol din gimnastică este departe de a se termina. Sabrina Voinea a contestat nota de 13.700 primită pentru exercițiul la sol, considerând-o prea mică și responsabilă pentru pierderea medaliei de bronz.

### Nadia Comăneci reacționează vehement privind nota Sabrinei Voinea

Arbitrii susțin că Sabrina Voinea a pus călcâiul în afara covorului de la sol, ceea ce a dus la o penalizare de o zecime. Însă, acest moment nu a fost observat de nimeni. În contextul acestor controverse, Nadia Comăneci a luat atitudine.

Nadia Comăneci a postat un video pe rețelele sociale în care afirmă că nu vede călcâiul sportivei ieșind de pe suprafața de concurs, sugerând că penalizarea de o zecime nu era justificată: “Eu nu văd călcâiul să atingă covorul! Voi?”, a scris ea în descrierea clipului. Sabrina Voinea a declarat de mai multe ori că nu a ieșit de pe suprafață și se simte nedreptățită de arbitri.

### Sabrina Voinea: “Știu că nu am ieșit afară din covor, m-am îndreptat pe liniile acrobatice”

Sabrina Voinea a exprimat clar și răspicat dezamăgirea sa: “Cred că a fost cel mai bun sol. A fost mai bun decât la Europene și Mondialele de anul trecut. Nici nu știu exact ce să vă spun că s-a întâmplat. Și americanca a contestat și a mărit nota. În schimb, mie nu.”

Ea a continuat, spunând: “Am făcut cât am putut de bine, nu am ieșit din covor. Nu știu să vă spun. Cel puțin eu nu am auzit nimic, să zică că m-a penalizat acolo sau acolo. Știu că nu am ieșit afară din covor, m-am îndreptat pe liniile acrobatice și mi-a ieșit destul de bine. Artistica mi-am făcut-o cât am putut de bine. Știam că merit o notă mult mai mare. S-au schimbat clasamentele de prea multe ori.”

### Demersuri oficiale pentru revizuirea notei

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a trimis o sesizare la Federaţia Internaţională de Gimnastică pentru a revizui nota primită de Sabrina Voinea. Motivul invocat este faptul că nimeni nu a văzut momentul în care gimnasta iese în afara covorului, iar revizuirea ar putea clarifica această situație controversată.

### Presiunea publică și a oficialilor români

Pe lângă intervenția Nadiei Comăneci, oficialii Comitetului Olimpic și Sportiv Român, conduși de președintele Mihai Covaliu, precum și Agenția Națională pentru Sport și membrii comunității gimnasticii românești au făcut demersuri intense pentru reevaluarea exercițiului Sabrinei Voinea. Presiunea publică și implicarea directă a unor figuri emblematice din gimnastică reflectă determinarea României de a asigura corectitudinea și echitatea în competițiile sportive internaționale.

### Concluzie

Controversele legate de nota Sabrinei Voinea evidențiază importanța transparenței și corectitudinii în arbitrajul sportiv. Eforturile depuse de Nadia Comăneci și oficialii români sunt esențiale pentru a proteja integritatea competițiilor și pentru a oferi gimnastelor șansa de a fi evaluate corect pentru performanțele lor. Reevaluarea exercițiului Sabrinei Voinea nu doar că poate aduce României medalia de bronz mult dorită, dar și subliniază importanța echității și transparenței în sport.