Sabrina Voinea și-a anuntat retragerea din gimnastică, după finala de la Jocurile Olimpice! Sportiva

**Sabrina Voinea Anunță Retragerea din Gimnastică După Dezamăgirea de la Jocurile Olimpice 2024**

Sabrina Voinea a trăit momente dificile după finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde s-a clasat pe locul 5. Ea și colega sa, Ana Bărbosu, au avut așteptări mari, dar au fost dezamăgite de rezultatele competiției. Ana Bărbosu a fost inițial pe locul 3, dar după o contestație, nota ei a fost schimbată, iar locul i-a fost luat de către o sportivă americană.

În urma competiției, Sabrina Voinea a făcut și ea o contestație care nu a avut succes. Într-un discurs emoționant, Voinea a explicat cum a simțit că i s-a făcut o mare nedreptate și a anunțat că se retrage din gimnastică.

„Am muncit enorm și am încercat să ofer cel mai bun exercițiu. În ciuda eforturilor noastre, nu am fost apreciate așa cum meritam. Am făcut contestație, dar nota mea a rămas neschimbată, în timp ce alte note au fost modificate. Să văd că locul 3 a fost ocupat de cineva cu o execuție mai slabă comparativ cu a mea, este foarte frustrant. Ne-am simțit dezavantajate și nejustificat de tratate. Am muncit din greu pentru a reprezenta România cu mândrie și acum simt că nu am fost corect evaluate”, a declarat Sabrina Voinea.

Într-un mesaj pe rețelele sociale, mama și antrenoarea lui Sabrina, Camelia Voinea, a confirmat retragerea fiicei sale din gimnastică și a criticat deciziile arbitrilor. Ea a postat fotografii cu exercițiile efectuate de Sabrina pentru a sublinia calitatea acestora.

„Sabrina nu a ieșit niciodată din limitele stabilite. Este clar că merita o medalie! Din păcate, drepturile noastre nu sunt respectate, iar noi nu mai putem suporta această situație. Vă mulțumim tuturor celor care ne-au susținut”, a scris Camelia Voinea online.

Sabrina Voinea a menționat că se va retrage din gimnastică și că va continua să-și înfrunte provocările cu demnitate, în ciuda dezamăgirii profunde resimțite.