Nadia Comaneci nu a mai suportat si s-a dus la sefa arbitrelor pentru a cere explicatii in legatura cu nota oferita Sabrinei Voinea in finala de la sol. Ce raspuns a putut sa primeasca

**Finala olimpică de gimnastică: O zi de dezamăgire pentru echipa României**

Ultima zi a competiției olimpice de gimnastică a fost una extrem de dificilă pentru echipa română, cu speranțele Anei Barbosu și Sabrinei Voinea spulberate într-un mod neașteptat.

Luni, în sala impozantă Paris Bercy, au avut loc ultimele finale pe aparate ale Jocurilor Olimpice. Sabrina Voinea și Ana Barbosu erau așteptate să obțină rezultate notabile, dar ziua a fost marcată de controverse și frustrare.

**Probleme și controverse în finalele de la Bercy**

De 12 ani, gimnastica românească nu a câștigat o medalie olimpică, iar ultimele șanse păreau să fie la finalele de la bârnă (Sabrina Voinea) și sol (Sabrina Voinea și Ana Barbosu). Din păcate, visurile celor două gimnaste au fost zdrobite într-un mod brutal.

Ana Barbosu și Sabrina Voinea au avut prestații excelente la sol, ambele fiind notate cu 13.700. Prima controversă a apărut când nota Sabrinei Voinea a fost considerată prea mică de către mulți specialiști. Deși a depus o contestație, aceasta a fost respinsă, iar o parte din public a reacționat nemulțumită.

**Schimbări neașteptate în clasament**

Ana Barbosu, care se afla pe locul 3, a început să se bucure de succesul său. Dar, după ce Jordan Chiles a executat exercițiul, clasamentul s-a schimbat. Chiles a primit o notă suplimentară după contestație, urcând astfel pe locul 3. Aceasta a dus la eliminarea lui Ana Barbosu de pe podium, chiar înainte ca rezultatul final să fie oficializat.

**Lacrimi și dezamăgire pentru Ana Barbosu și Sabrina Voinea**

Ana Barbosu a părăsit arena în lacrimi, exprimându-și dezamăgirea față de decizia arbitrilor. „Am simțit o mare bucurie când am văzut că eram pe locul 3, dar apoi am aflat despre schimbarea deciziei. Este frustrant, dar știu că am dat tot ce am avut. Îmi doream ca România să fie pe podium”, a declarat Barbosu.

Sabrina Voinea a fost de asemenea dezamăgită de nota primită la sol, considerând că merita o evaluare mai mare. „Am muncit din greu și am încercat să execut totul corect. Nu înțeleg de ce nota a fost atât de mică”, a spus Voinea.

**Nadia Comăneci solicită clarificări**

Nadia Comăneci a solicitat explicații din partea șefei arbitrilor, aflată la fața locului. „Am întrebat despre nota acordată Sabrinei Voinea. Arbitrii au prezentat o fotografie în care se vedea că un mic detaliu al călcâiului a ieșit din linie. Nu am observat acest lucru, dar am aflat că a fost o mică penalizare”, a spus Comăneci. „Sunt mândră de efortul acestor fete și sper ca ele să continue să inspire și să motiveze”, a adăugat ea.

**Simone Biles și alte rezultate**

În aceeași zi, Simone Biles, care căuta să doboare recordul Ecaterinei Szabo, a avut o prestație sub așteptări. Biles a căzut de pe bârnă și a ratat podiumul, iar la sol a terminat pe locul doi, în urma braziliencei Rebecca Andrade.

Sabrina Voinea a avut și ea o prestație dezamăgitoare la bârnă, căzând de două ori și ratând astfel o posibilă medalie.

Astfel s-a încheiat o zi plină de emoții la Paris Bercy, cu arena urmând să fie pregătită pentru turneul de baschet, care va începe marți.