Sandra Izbașa, reacţie dură după scenele cu gimnastele române de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Gimnasta a izbucnit şi a spus lucrurilor pe nume

**Sandra Izbașa reacționează după controversa de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024**

Sandra Izbașa, câștigătoare a două medalii de aur olimpice, una la sărituri (Londra 2012) și alta la sol (Beijing 2008), a avut o reacție puternică după ce Ana-Maria Bărbosu a fost retrogradată de pe locul 3 pe locul 4 în urma unor decizii controversate ale arbitrilor. Această schimbare a adus medalia de bronz în mâinile gimnastei americane Jordan Chiles, iar contestațiile româncelor Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Mânecă-Voinea nu au fost acceptate.

**Reacția dură a Sandrei Izbașa**

Ana-Maria Bărbosu a reușit să se bucure pentru scurt timp de locul 3 la sol înainte ca deciziile arbitrilor să o scoată de pe podium. Într-un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, Sandra Izbașa a exprimat dezamăgirea și frustrarea față de situația creată:

„Îmi răsună și acum în minte cuvintele antrenorilor care ne spuneau: ‘Voi, ca românce, trebuie să fiți impecabile pentru a nu lăsa loc de interpretări!’ Din păcate, aceste cuvinte se adeveresc din nou. Fetelor, rămâneți puternice și credeți în visurile voastre! Hai ROMÂNIA! ”

**Sandra Izbașa: un simbol al excelenței în gimnastică**

Sandra Izbașa, în vârstă de 34 de ani, s-a retras din competiții în aprilie 2024. Pe lângă medaliile sale olimpice de aur, Sandra a mai câștigat medalii de bronz atât la Beijing 2008, cât și la Londra 2012, și medalii de argint și bronz la campionatele mondiale. În prezent, ea își dedică timpul antrenoratului la CSA Steaua.

**Emoțiile Anei-Maria Bărbosu**

Ana-Maria Bărbosu, în vârstă de 19 ani, a avut o primă reacție de bucurie când a aflat că a câștigat medalia de bronz, dar fericirea a fost de scurtă durată. După retrogradarea sa pe locul 4, Bărbosu a fost vizibil afectată și a izbucnit în lacrimi. „A fost un vis împlinit pentru câteva zeci de secunde, apoi arbitrii au decis altceva. Este extrem de dificil să ajungi pe locul 3 și apoi să fii scos de pe podium. Dar chiar și așa, locul 4 este o realizare. Nimeni nu știe cât de greu este acest moment pentru mine,” a declarat Ana-Maria Bărbosu.

Controversa din jurul competiției de gimnastică de la Paris 2024 a generat multă dezbatere și emoție în rândul iubitorilor de sport, iar reacțiile nu au întârziat să apară, subliniind complexitatea și presiunea cu care se confruntă sportivii în competiții de asemenea amploare.