Ana Barbosu, declaratii in lacrimi dupa ce a fost data jos de pe podium:”Mi -este rusine pentru ca am mai si urcat…

**Momente tensionate la finalele pe aparate: Ana-Maria Bărbosu, medaliată cu bronz, retrogradată după contestație**

**Ce s-a întâmplat?**

Ana-Maria Bărbosu a obținut inițial medalia de bronz la proba de sol, cu un punctaj de 13.700. Bucuria echipei României a fost însă de scurtă durată, deoarece decizia a fost modificată la doar 30 de secunde după anunțul rezultatului.

Jordan Chiles, gimnasta americană, a contestat rezultatul și a obținut o notă mai mare – de la 13.666 la 13.766 puncte – urcând astfel pe locul 3, iar Ana-Maria Bărbosu și Simona Mânecă-Voinea au terminat pe locurile 4 și 5.

**Reacția Anei-Maria Bărbosu**

După pierderea medaliei de bronz, Ana-Maria Bărbosu a exprimat profunda dezamăgire și a recunoscut, plângând, că este dezamăgită de decizia arbitrilor:

„Mi-e rușine că am fost acolo sus, și îmi pare rău că nu am reușit să duc din nou România pe podium. Am plâns două zile continuu înainte de finală, și am fost extrem de mândră de exercițiul meu, care a fost cel mai bun de la această competiție. Când am văzut că sunt pe locul 3, am sperat că România va reveni pe podium, dar apoi a venit decizia arbitrilor. Este dezamăgitor”, a declarat Bărbosu pentru Agerpres.

„Știu că am dat tot ce am putut. Prima notă a fost cea corectă, dar nu vreau să contest deciziile arbitrilor. În inima mea, mi-aș fi dorit să fie România pe locul 3”, a adăugat ea.

**Sabrina Mânecă-Voinea se simte nedreptățită**

Sabrina Mânecă-Voinea a avut și ea o reacție de frustrare, simțindu-se nedreptățită de nota primită la finala de sol:

„După o prestație mai slabă la bârnă, am reușit să ofer un sol excelent, mai bun decât la Europene și Mondiale. Nu înțeleg ce s-a întâmplat, dar simt că meritam o notă mai mare. A fost frustrant să văd că nota a fost modificată în urma contestației americane. Am făcut tot ce am putut, fără să ies afară din covor, și mi-au ieșit bine toate elementele. Nu am primit nicio explicație clară despre penalizările primite”, a declarat Mânecă-Voinea, vizibil emoționată.

Controversele de la Jocurile Olimpice au generat emoții puternice și dezbateri, reflectând complexitatea competițiilor de acest nivel și impactul deciziilor arbitrilor asupra sportivilor.