Cine sare în ajutorul Anei Maria Bărbosu, după ce a pierdut bronzul la contestație — Surpriză de proporții la JO2024, decizie de ultim moment

Mihai Covaliu, președintele COSR, a anunțat că Federația Română de Gimnastică va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia privind clasamentul Anei-Maria Bărbosu.

**Sprijin pentru Ana-Maria Bărbosu**

Ana-Maria Bărbosu a fost inițial desemnată câștigătoare a medaliei de bronz pentru proba de sol la Jocurile Olimpice, dar o contestație depusă de Jordan Chiles din SUA a dus la revizuirea rezultatelor, iar aceasta a obținut punctajul necesar pentru a ocupa locul 3. Astfel, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Voinea Maneca au terminat competiția pe locurile 4 și 5.

Sabrina Voinea a făcut și ea o contestație, dar spre deosebire de cea a sportivului american, cererea ei nu a fost acceptată.

„Nu știu dacă termenul de ‘furt’ este potrivit, dar situația în care contestația americanei a fost acceptată, iar cea a Sabinei nu a fost, ridică unele semne de întrebare”, a declarat Mihai Covaliu.

Președintele COSR a precizat că va avea o întâlnire cu Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică, în cursul zilei de astăzi.

„Am trimis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, care a fost primită. Federația Română de Gimnastică va face toate demersurile necesare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, conform regulamentului”, a adăugat Covaliu.

**Ana-Maria Bărbosu își exprimă dezamăgirea**

Ana-Maria Bărbosu a mărturisit că nu se aștepta să ajungă în finală și a fost copleșită de emoții. A plâns de bucurie înainte de competiție și a fost mândră de performanța ei, considerând că a avut cea mai bună prestație a sa. Inițial, a fost extrem de mândră că a adus România pe podium, dar decizia finală a arbitrilor a lăsat-o dezamăgită. Deși respectă decizia arbitrilor, Ana-Maria își dorește ca România să fi ocupat locul 3, nu SUA.

„Nu mă așteptam să ajung în finală și am plâns de emoție înainte de competiție. Am considerat că am făcut cel mai bun exercițiu al meu și am fost foarte mândră de locul trei pe care l-am obținut. Însă, decizia arbitrilor a schimbat totul și mă simt dezamăgită, chiar dacă accept decizia lor. Mi-aș fi dorit ca România să fie pe locul trei, nu SUA”, a spus Ana-Maria Bărbosu.